Nieuw asfalt voor de Leidsestraatweg in Harmelen

In de avonden en nachten van maandag 10 en dinsdag 11 mei krijgt een gedeelte van de Leidsestraatweg (N198) in Harmelen een nieuwe laag asfalt. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid.

Afbeelding omleidingskaart doorgaand verkeer N198 Harmelen

De werkzaamheden vinden plaats op het gedeelte tussen het spoorviaduct en de Burgemeester van Koningsbruggenweg (N419), over een lengte van ruim een kilometer. De Versluys Groep voert de werkzaamheden uit in opdracht van de provincie Utrecht.

Twee avond-/nachtafsluitingen

Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, moet de weg gedurende twee avonden/nachten worden afgesloten ter hoogte van de werkzaamheden:

• Vanaf maandagavond 10 mei, 20:00 uur tot dinsdagochtend 11 mei, 05:30 uur. Het huidige wegdek wordt dan verwijderd.
  • Vanaf dinsdagavond 11 mei, 20:00 uur tot woensdagochtend 12 mei, 05:30 uur. Het nieuwe asfalt wordt aangebracht en voorzien van belijning.

De afsluiting vindt plaats ter hoogte van de werkzaamheden, vanaf het spoorviaduct tot de Burgemeester van Koningsbruggenweg. Overdag is de weg gewoon open!

Omleidingsroute en bereikbaarheid

• Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de N212-N401-A2-A12-N419 vice versa.
  • Alle panden blijven bereikbaar, al dan niet met maatregelen.
  • Industrieterrein Putkop blijft bereikbaar via de Breudijk.
  • Bij calamiteiten krijgen nood- en hulpdiensten altijd een snelle doorgang.

Achtergrondinformatie werkzaamheden

Het nieuwe asfalt is nodig omdat de huidige experimentele deklaag (van rubberpave) loslaat en kapotgereden wordt. De nieuwe deklaag wordt uitgevoerd in een geluidsreducerende asfaltsoort met een gegarandeerde levensduur van vijftien jaar.

In de avond/nacht van 10 op 11 mei wordt de huidige deklaag verwijderd d.m.v. frezen. In de avond/nacht van 11 op 12 mei wordt het nieuwe asfalt aangebracht dat aansluitend wordt voorzien van nieuwe belijning.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.