Nieuw asfalt voor Willeskop in Montfoort

Tussen zaterdagavond 3 juli, 18:00 uur en zondagavond 4 juli, 24:00 uur krijgt een gedeelte van Willeskop (N228) in Montfoort een nieuwe laag asfalt over een lengte van ongeveer 700 meter.

Een freesmachine verwijdert de bovenste laag asfalt van de weg

De asfaltwerkzaamheden betreffen het gedeelte van de N228 tussen de M.A. Reinaldaweg (N204) en de kruising met de Julianalaan/De Bleek. Aannemer Roelofs voert de werkzaamheden uit in opdracht van de provincie Utrecht.

Wegafsluiting

Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, moet de weg worden afgesloten voor al het verkeer, tussen de M.A. Reinaldaweg en de kruising met de Julianalaan/De Bleek. De wegafsluiting gaat in op 3 juli, 18:00 uur en duurt tot 4 juli, 24:00 uur. Montfoort blijft bereikbaar.

Omleidingsroute en bereikbaarheid aanliggende panden

  • Doorgaand autoverkeer wordt omgeleid via de N204, A12 en N228 (afslag 15 De Meern), vice versa.
  • Autoverkeer van en naar Oudewater, Gouda en bedrijventerrein IJsselveld wordt omgeleid via Blokland, Wederiksingel en Anne Franklaan, vice versa.
  • Doorgaand fietsverkeer wordt ook omgeleid via Blokland, Wederiksingel en Anne Franklaan, vice versa.
  • Alle aanliggende woningen en bedrijven blijven bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Alleen tijdens het frezen en asfalteren bij opritten, geldt een periodieke afsluiting van maximaal drie uur. Over de exacte planning krijgen de betrokken bewoners en bedrijven tijdens de uitvoering persoonlijk bericht van aannemer Roelofs. Aanwonende fietsers kunnen met de fiets aan de hand de woningen bereiken, waarbij ze soms een stukje door de berm moeten gaan.
  • Het OV gaat een aangepaste route rijden, informatie is t.z.t. te vinden op www.syntusutrecht.nl
  • Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten altijd een snelle doorgang.

Achtergrondinformatie werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen (frezen) van de bestaande asfaltdeklaag en het aanbrengen van nieuw asfalt en nieuwe belijning. De freeswerkzaamheden veroorzaken geluidsoverlast.

Het nieuwe asfalt is nodig omdat de huidige experimentele deklaag (van rubberpave) loslaat en kapotgereden wordt. De nieuwe deklaag wordt uitgevoerd in een geluidsreducerende asfaltsoort met een gegarandeerde levensduur van vijftien jaar.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.