Nieuwe bushaltes voor Waarder

In de week van 15 februari legt KWS Infra twee nieuwe bushaltes aan bij de Molendijk in Waarder (gemeente Bodegraven-Reeuwijk) in opdracht van de provincie Utrecht. De extra bushaltes gaan ervoor zorgen dat Waarder beter bereikbaar wordt met het OV. Ze worden vanaf 4 april opgenomen in de dienstregeling van Syntus onder de naam “A12 carpoolplaats Waarder”.

werkzaamheden bushalte

De werkzaamheden worden in vier avonden en nachten uitgevoerd waarbij er hinder is voor het wegverkeer. Overdag is er geen hinder en kan het verkeer in alle richtingen normaal doorgang vinden.

Planning en Verkeersmaatregelen 15 t/m 18 februari

De bushaltes komen aan weerszijden van de Molendijk, bij de oprit van de A12 richting Gouda en bij de carpoolplaats Waarder/Nieuwerbrug, en worden na elkaar aangepakt. Hieronder staan de planning en de verkeersmaatregelen per halte aangegeven.

Bushalte bij de oprit A12, 15 en 16 februari

De werkzaamheden voor deze bushalte worden in de avonden en nachten van maandag 15 en dinsdag 16 februari uitgevoerd. De aannemer start om 21:00 uur ’s avonds en werkt door tot 05:00 uur de volgende ochtend. Het verkeer wordt door verkeersregelaars beurtelings langs de werkzaamheden geleid. Nood- en hulpdiensten kunnen bij calamiteiten altijd ongehinderd passeren. Overdag kan het verkeer gewoon doorgang vinden.

Bushalte bij de carpoolplaats, 17 en 18 februari

De werkzaamheden voor deze bushalte worden ook in twee avonden en nachten uitgevoerd, op woensdag 17 en donderdag 18 februari. De aannemer start om 21:00 uur ’s avonds en werkt door tot 05:00 uur de volgende ochtend. De richting Waarder-Nieuwerbrug is tijdens de werkzaamheden afgesloten. Het verkeer wordt met borden omgeleid via de A12. Nood- en hulpdiensten krijgen bij calamiteiten altijd een vrije doorgang. Overdag is de weg gewoon open voor alle verkeer.

Uitbreiding  bereikbaarheid OV

Sinds enkele maanden rijdt Syntus in de spitsen een nieuwe buslijn tussen Woerden en Oudewater, eerst met lijn 5 en sinds 3 januari met lijn 123. Reizigers tussen Oudewater en Woerden hebben hierdoor meer mogelijkheden om voor het OV te kiezen en het bedrijventerrein Tappersheul in Oudewater is beter bereikbaar geworden. Vanaf 4 april stopt lijn 123 ook bij de nieuwe haltes in Waarder zodat ook de inwoners van Waarder er gebruik van kunnen maken.

De haltes worden voorzien van voldoende fietsklemmen.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

clara.van.foreest@provincie-utrecht.nl, 06 18 30 04 63

info@provincie-utrecht.nl, 030 258 91 11