Nieuwe wegverlichting voor Baarn

In de eerste week van oktober vervangt de provincie Utrecht 75 armaturen van de wegverlichting langs een gedeelte van de Bisschopsweg in Baarn.

Het bovenste gedeelte van een proviniale lichtmast met ledverlichting, tegen een blauwe lucht.

De vervanging is nodig omdat de huidige armaturen aan het eind van hun levensduur zijn. De werkzaamheden vinden ’s avonds en ’s nachts plaats waardoor er weinig hinder zal zijn voor het verkeer.

Locatie en planning werkzaamheden

De vervanging in Baarn vindt plaats langs de Bisschopsweg (N414) tussen de Eemdijk en de Eemweg. De aannemer werkt in de avonden en nachten van 5 op 6 oktober en van 6 op 7 oktober, tussen 20:00 uur ’s avonds en 06:00 uur de volgende ochtend. De werkzaamheden worden met een hoogwerker uitgevoerd waarbij het verkeer beurtelings langs de werkzaamheden wordt geleid.

Dimbare ledverlichting

De bestaande lampen worden vervangen door duurzame en dimbare ledlampen waarbij de hoeveelheid licht op vaste tijden wordt aangepast. Hiermee besparen we kosten, verminderen we de CO2-uitstoot en gaan we lichtvervuiling tegen.
De provincie vervangt de verouderde verlichting langs de provinciale wegen gefaseerd en per wegvak. Langs de Bisschopsweg in Baarn gaat het om de laatste 75 armaturen die vervangen moeten worden. De rest is in 2018 al vernieuwd.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

Voor persinformatie:
clara.van.foreest@provincie-utrecht.nl06 18 30 04 63