Nieuwegein zoekt nieuwe burgemeester

Op 15 september 2022 kondigde burgemeester Frans Backhuijs aan dat hij na 12 jaar niet verder gaat als burgemeester van Nieuwegein (circa 64.500 inwoners). Nieuwegein is daarom op zoek naar een nieuwe burgemeester.

Een raadslid van de gemeente Nieuwegein overhandigt de profielschets voor de nieuwe burgemeester aan commissaris van de koning Hans Oosters

De commissaris van de Koning Hans Oosters was in het kader van de benoemingsprocedure op donderdag 15 december in Nieuwegein voor een raadsvergadering. Tijdens deze raadsvergadering werd de profielschets vastgesteld en aan de commissaris overhandigd.

Wat zoekt Nieuwegein?

Nieuwegein zoekt naar een sociale, verbindende, daadkrachtige burgemeester met durf en lef die zich inzet voor de veiligheid van de stad.

Solliciteren

Bent u de geschikte kandidaat voor Nieuwegein? U kunt tot en met 10 januari 2023 zowel per post als digitaal solliciteren. De sollicitatiebrief dient te worden gericht aan Zijne Majesteit de Koning. Het wordt op prijs gesteld als u een recente pasfoto (digitaal minimaal 1MB) toevoegt aan uw brief. Met het toevoegen van een pasfoto, geeft u aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties toestemming om deze foto te gebruiken tijdens de sollicitatieprocedure.

Digitaal solliciteren

Indien u digitaal solliciteert, stuurt u uw brief (inclusief foto) en CV naar burgemeestersprocedures@provincie-utrecht.nl.

Per post solliciteren

Indien u per post wenst te solliciteren, stuurt u de brief (inclusief foto) en CV in een enveloppe naar:

Vertrouwelijk
T.a.v. kabinet commissaris van de Koning Hans Oosters
Provincie Utrecht
Postbus 80300
3508 TH Utrecht

Vragen over de procedure kunt u sturen naar burgemeestersprocedures@provincie-utrecht.nl. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen via 030 258 91 45.