Niftarlake, JVO en Kalsbeek winnaars Lagerhuis

Het was weer een spannende dag met de hybride versie van Op Weg naar het Lagerhuis in het Huis van de provincie. Dit jaar dus een andere opzet, met winnaars 's ochtends en 's middags, omdat andere scholen 's ochtends meededen dan 's middags.

Winnaars Lagerhuis

Beste debaters 's ochtends (van links naar rechts): Bing de Ridder, derde prijs - Christelijk Gymnasium Utrecht, Thijmen Krijgsman, winnaar - Niftarlake College Maarssen en Gabriel Mansi, tweede prijs - Minkema College Woerden.

In de ochtend won Eva van Ieperen van het Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium uit Amersfoort zowel de publieksprijs als de juryprijs voor haar speech over victim blaming. Thijmen Krijgsman van het Niftarlake uit Maarssen was de beste debater van de ochtend.

's Middags won Eva Langendoen van het Kalsbeek College uit Woerden de publieksprijs en de juryprijs voor haar speech over bewust omgaan met het nemen van honden als huisdier. Nina de Jong, ook van het Kalsbeek College, was de beste debater 's middags.

Winnaar Op Weg naar het Lagerhuis

Beste debater 's middags: Nina de Jong - Kalsbeek College Woerden.

Zowel de twee winnaars van de speechwedstrijd als de twee winnaars, die als beste debater uit de bus kwamen, gaan door naar de volgende ronde.
De finale wordt op zondag 9 mei uitgezonden door BNN/VARA.

sandra.sue@provincie-utrecht.nl, 030 258 22 24

info@provincie-utrecht.nl030 258 91 11