Nominaties Bakhuis-Wolters prijs bekend

De Bakhuis-Wolters prijs wordt voor het eerst uitgereikt. Het is een prijs voor een vrouw uit de provincie die zich zichtbaar, voor of achter de schermen heeft ingezet voor de maatschappij en voor de emancipatie van de vrouw in het bijzonder en echt het verschil heeft gemaakt. Er zijn 20 kandidaten voorgedragen voor de Bakhuis-Wolters prijs. De nominaties zijn vandaag bekend gemaakt. Dat zijn Bouchra Dibi, Lineke Maat en Marga Miltenburg. Van deze kandidaten wordt een video gemaakt. Op 5 maart wordt bekend wie de prijs krijgt.

Prijs Bakhuis Wolters

De drie genomineerden

Lineke Maat

Lineke Maat

Lineke Maat is een voorbeeld op gebied van verbinden. Of het nu gaat om ontmoetingen, nieuwe verbindingen leggen of een al bestaand netwerk aanspreken. Als directeur van Taal Doet Meer viert zij dit jaar haar tienjarig jubileum. Taal Doet Meer begon ooit lang geleden als een initiatief speciaal voor vrouwen met een migratie achtergrond, door het vergroten van onafhankelijkheid en bewegingsvrijheid werden zij beter op weg geholpen in de Nederlandse samenleving, inmiddels is de organisatie voor allerlei doelgroepen actief, maar worden de vrouwen nooit uit het oog verloren. Maat opereert veelal achter de schermen, maar velen in de provincie hebben gehoord van haar werk of hebben daar als vrijwilliger aan bijgedragen. De kracht van vrijwilligerswerk door ontmoetingen mogelijk te maken en zo vrouwen verrijken is de reden waarom de jury graag Lineke Maat nomineert voor de eerste Bakhuis Wolters Prijs.

Bouchra Dibi

Bouchra DIbi

Bouchra Dibi is een voorbeeld op gebied van volhardendheid en het stimuleren van diversiteit. Haar bijzondere oog voor mensen die buiten het oog van de welvaartsstaat leven kwam goed tot zijn recht in haar twaalfjarig verblijf in de Utrechtse gemeenteraad en daarna met haar Buro Krachtwijken. Aandacht voor achterstand kan nooit ophouden, dat moet je blijven voeden om duurzaam weg te laten slijten. Opbouwwerker is Dibi eigenlijk altijd gebleven, ook al is haar werkgebied verlegd van de wijk Overvecht naar een breed scala aan werkzaamheden om diversiteit en inclusiviteit te stimuleren. Bouchra Dibi is een vrouw die met twee voeten in de klei te vinden is en op die manier structureel dingen ten goede verandert. De jury nomineert graag Bouchra Dibi voor de eerste Bakhuis Wolters Prijs.

Marga Miltenburg

Marga Miltenburg

Marga Miltenburg is een voorbeeld op gebied van sociaal ondernemerschap van en door vrouwen, in haar loopbaan is ze continu bezig om vrouwen van allerlei achtergronden voor het voetlicht te zetten. Al op jonge leeftijd wees zij op de noodzaak en mogelijkheid om meer vrouwelijke deskundigen in beeld te brengen binnen alle media, maar ze is niet blijven hangen in oude feministische gedachten. Ze heeft aangetoond met haar ‘bestuursschap’ in de Marga Klompé Stichting en de oprichting van Sprekersbureau ZijSpreekt, met de tijd mee te gaan en voortdurend aan te sluiten en te acteren op actuele ontwikkelingen en nieuwe manieren te verzinnen. Miltenburg is tomeloos in haar inzet om aandacht te vragen voor andere vrouwen en wordt nu eens zelf in het zonnetje gezet. De jury nomineert graag Marga Miltenburg voor de eerste Bakhuis Wolters Prijs.

Programma uitreiking 5 maart om 15.30 uur

Op 5 maart opent Hans Oosters, de Commissaris van de Koning het online event. Daarna komen twee gastsprekers aan bod, Devika Partiman (Oprichter Stem op een Vrouw) en Ody Neisingh, maker van het boek ‘Mama is minister- president’. De genomineerden worden verder voorgesteld en gedeputeerde Hanke Bruins Slot reikt de prijs uit.

De dagvoorzitter is Elisabeth van den Hoogen op deze feestelijke middag.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Adviseur Communicatie a.i. van de Statengriffie: Rijna de Groot, 06 - 202 313 70, rijna.de.groot@provincie-utrecht.nl