Noodreparatie Rondweg Oost in Veenendaal

Vanaf vrijdagavond 22 april tot zaterdagavond 23 april voert de provincie Utrecht een noodreparatie uit aan de Rondweg Oost (N233) in Veenendaal over een lengte van 200 meter, ter hoogte van De Groene Velden.

Een verkeersbord met daarop de tekst 'doorgaand verkeer gestremd'.

Tijdens de werkzaamheden is de Rondweg Oost afgesloten voor doorgaand verkeer, tussen de A12 en de rotonde Wageningselaan. Op die manier kan veilig en snel gewerkt worden.

Werkzaamheden en planning

De werkzaamheden worden verdeeld over vier reparatievakken. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de asfaltdeklaag over de gehele wegbreedte. Vervanging is nodig omdat de huidige deklaag onvoldoende veilig is en eruit gereden wordt.
De werkzaamheden starten op vrijdagavond 22 april, om 21:00 uur en duren tot uiterlijk zaterdagavond 23 april, 20:00 uur.

Wegafsluiting en bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is de weg afgesloten voor alle verkeer.

• Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A12 en de Rondweg West.
  • Lokaal verkeer in Veenendaal wordt ter plaatse omgeleid met borden langs de weg. Alle woonwijken blijven op die manier bereikbaar.
  • Fietsers ondervinden geen hinder van de wegafsluiting.
  • Nood- en hulpdiensten krijgen bij calamiteiten altijd een snelle doorgang.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als het lange tijd achter elkaar hard regent. Asfalteren is dan niet verstandig omdat de kwaliteit van het resultaat onvoldoende zal zijn.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.