Onderhoudsbeurt voor Burgemeester van Koningsbruggenweg in Harmelen

Op dinsdag 12 oktober krijgt een gedeelte van de Burgemeester van Koningsbruggenweg (N419) in Harmelen een levensduurverlengende onderhoudsbeurt zodat de weg veilig en comfortabel de winter in kan.

Een verkeersbord met daarop de tekst 'doorgaand verkeer gestremd'.

De werkzaamheden vinden plaats tussen de rotonde bij de Potterskade en Haanwijk, over een lengte van ongeveer twee kilometer. Tijdens de werkzaamheden is de weg afgesloten en wordt het autoverkeer omgeleid.

Werkzaamheden: sealen

De werkzaamheden bestaan uit het grondig schoonvegen van de weg en het aanbrengen van een nieuwe, dunne beschermlaag over het bestaande asfalt. We noemen dit ‘sealen’. Op die manier verlengen we de levensduur van het asfalt en is de weg weer voldoende stroef, stevig en veilig voor een aantal jaren.

Planning werkzaamheden

De werkzaamheden vinden plaats op dinsdag 12 oktober, tussen 09:00 uur ’s ochtends en 15:00 uur ’s middags, dus buiten de spits. Woensdag 13 oktober is ingepland als reservedag voor als de planning door onvoorziene omstandigheden niet gehaald wordt.

Verkeersmaatregelen en bereikbaarheid tijdens de afsluiting

• Het autoverkeer wordt omgeleid via de N198. De omleidingsroute staat met borden aangegeven.

• Fietsers kunnen gebruik blijven maken van het fietspad.

• Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten een snelle doorgang via het fietspad.

• De Potterskade en de carpoolplaats blijven bereikbaar.

• Haanwijk blijft bereikbaar voor bewoners.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.