Onderhoudswerkzaamheden N405 bij Kamerik

Tussen 12 oktober en 9 november 2020 voert aannemer KWS Infra groot onderhoud uit aan een gedeelte van de N405, ter hoogte van Kamerik, in opdracht van de provincie Utrecht. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, wordt de weg afgesloten voor doorgaand verkeer.

asfalteren

De werkzaamheden betreffen regulier asfaltonderhoud en het aanbrengen van bermverharding om de weg in een goede en veilige conditie te houden.

Minder hinder en minder uitstoot

Het onderhoud wordt in twee fasen uitgevoerd om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken en Kamerik bereikbaar te houden. Daarnaast maakt de aannemer gebruik van Euro6 vrachtwagens en materieel dat op schone brandstof draait om de uitstoot van CO2, fijnstof en stikstof te verminderen, een eis die de provincie Utrecht heeft gesteld bij de aanbesteding van het groot onderhoud.

Planning en omleidingsroutes

Fase 1:

Vanaf maandagochtend 12 oktober, 07:00 uur tot dinsdagmiddag 20 oktober, 17:00 uur is de N405 afgesloten tussen de Lindenlaan in Kamerik en de aansluiting met de N212. De weg wordt aan beide zijden voorzien van nieuwe bermverharding en er wordt nieuwe markering aangebracht.

Het doorgaande verkeer wordt in deze periode omgeleid. De omleidingsroute voor fase 1 wordt met borden aangegeven en Kamerik is bereikbaar via de Van Teylingenweg vanuit Woerden.

Fase 2:

Vanaf woensdagochtend 21 oktober, 07:00 uur tot maandagochtend 9 november, 07:00 uur is de N405 afgesloten tussen de Lindenlaan en De Kruipin. Hier krijgt de weg twee nieuwe lagen asfalt met nieuwe markering en er wordt aan beide zijden nieuwe bermverharding aangebracht.

Het doorgaande verkeer wordt in deze periode omgeleid. De omleidingsroute voor fase 2 wordt met borden aangegeven en Kamerik is bereikbaar via de N212, de Spruitweg en de Lindenlaan.

Bereikbaarheid

• Aanwonenden langs het werkvak blijven met aanvullende maatregelen altijd bereikbaar.
  • Nood- en hulpdiensten krijgen bij calamiteiten altijd een snelle doorgang.
  • De bushaltes aan de N405 komen tijdelijk te vervallen. Er komt een tijdelijke bushalte bij de aansluiting van de N405 op de N212.

Bouwapp

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de werkzaamheden op de N405? Download en installeer de gratis app De BouwApp voor Android  externe link of IOS  externe link:

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

clara.van.foreest@provincie-utrecht.nl06 18 30 04 63

info@provincie-utrecht.nl030 258 91 11