Online informatiebijeenkomst over doorfietsroute IJsselstein op 13 april

De provincie Utrecht gaat samen met de gemeenten Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein de fietsroute tussen Utrecht en IJsselstein veiliger en aantrekkelijker maken voor fietsers. Het eerste (voorlopige) ontwerp is af. De provincie Utrecht en gemeente IJsselstein horen graag wat u van het ontwerp vindt en hoe we dit mogelijk kunnen verbeteren. Hoe de route loopt ligt wel al vast. Ook zijn verschillende onderdelen voor de inrichting van de fietsroute al op hoofdlijnen bepaald, zoals kruispunten en rotondes.

online bijeenkomst op computerscherm

Op woensdagavond 13 april 2022 houden we van 20.00 tot 21.00 uur een online bijeenkomst voor geïnteresseerden in de gemeente IJsselstein. Om deel te kunnen nemen aan de online bijeenkomst, kunt u zich vooraf aanmelden (uiterlijk 11 april) via doorfietsroute-IJsselstein@provincie-utrecht.nl. Dit onder vermelding van 'Aanmelding bijeenkomst 13 april', zodat wij u een link kunnen sturen. We starten de avond echt om 20.00 uur met een presentatie. Hierna kunt u vragen stellen of uw zorgpunten met ons delen.

Online reageren

U kunt ook online een reactie geven via de website (=Storymap). Bij het tabblad Utrecht-IJsselstein vindt u een toelichting op de voorlopige ontwerpen. Op het tabblad “prik uw vraag” kunt u uw reactie geven. Als u uw e-mailadres achterlaat (dit is anoniem) krijgt u ook persoonlijk antwoord.

Doorfietsroute

Een doorfietsroute is een route waarop fietsers vaker voorrang krijgen op autoverkeer en eerder groen bij verkeerslichten. Om de nieuwe doorfietsroutes te realiseren, worden bestaande fietsverbindingen verbeterd en aan elkaar verbonden. Zo krijgt bijvoorbeeld het wegdek comfortabel asfalt. Waar nodig wordt het wegdek verbreed, zodat fietsers voldoende ruimte hebben. Ook worden er duidelijke en herkenbare lijnen, wegwijzers en verlichting aangebracht. De stoepranden zijn veilig en er zijn geen paaltjes of andere obstakels op de route. Zo kunnen fietsers snel, comfortabel en veilig doorfietsen en zijn scholen, woonwijken, werklocaties en knooppunten ook per fiets goed bereikbaar.

miranda.mens@provincie-utrecht.nl06 53 21 55 01