Online kennisbijeenkomst 'Meer middenhuurwoningen in de provincie Utrecht’

Hoe kunnen publieke en private partijen er samen voor zorgen dat er voldoende betaalbare woningen worden gebouwd? Deze vraag staat centraal tijdens de online kennisbijeenkomst 'Meer middenhuurwoningen in de provincie Utrecht’ op donderdag 27 mei 2021.

balkons appartementengebouw Kerckebosch

De provincie Utrecht organiseert de bijeenkomst voor gemeenten, projectontwikkelaars, corporaties, adviesbureaus, het rijk, statenleden en beleggers.

• Datum: donderdag 27 mei 2021, 14.30 uur tot 17.00 uur
  • Locatie: online
  • Aanmelden kan via deze link

Tom Daamen (Universitair hoofddocent gebiedsontwikkeling TU Delft) vertelt tijdens zijn keynote hoe hij vanuit zijn vakgebied aankijkt tegen gebiedsontwikkeling en het realiseren van betaalbare woningen. Vervolgens zijn er verschillende interactieve sessies met ervaringsdeskundigen uit de publieke en private sector.

Succesvoorbeelden

De interactieve sessies gaan in op vragen als: wat kunnen we leren van succesvoorbeelden uit de praktijk, tegen welke uitdagingen lopen projectontwikkelaars aan, wat is er nodig om tot een grotere productie van middenhuurwoningen te komen? Maar ook: hoe kun je borgen dat middenhuurwoningen behouden blijven voor het middensegment? Verder biedt een rekensessie handvatten om tot een sluitende businesscase te komen.

De middag wordt afgesloten met een paneldiscussie met onder meer Tom Daamen, Marja Appelman (Directeur Woningbouw, ministerie van BZK), Gea Voorhorst (Directeur Legal & Compliance, BPD) en Rob van Muilekom (gedeputeerde Binnenstedelijke Ontwikkeling en Wonen). Begin mei maakt de provincie het definitieve programma bekend.

Meer informatie: Versnellingwoningbouw@provincie-utrecht.nl