Opening kleurige tunnels in Werkhoven

De twee opgeknapte tunnels in Werkhoven zijn op donderdagmiddag 2 juni geopend in het bijzijn van de makers van het ontwerp: de kinderen van de nabijgelegen Delteykschool en Michiel Meulemans van kunstenaarscollectief De Strakke Hand.

Burgemeester Ruud van Bennekom en gedeputeerde Arne Schaddelee verrichtten de openingshandeling en gingen vervolgens met de makers op de foto.
Burgemeester Ruud van Bennekom en gedeputeerde Arne Schaddelee verrichtten de openingshandeling en gingen vervolgens met de makers op de foto.

Geïnspireerd door Karel Appel

De voetgangers- en fietstunnel in de N229 in Werkhoven zijn onlangs door kunstenaarscollectief De Strakke Hand voorzien van een kleurrijke aankleding, geïnspireerd op het werk van Karel Appel en de fruitteelt uit de omgeving.

Lievelingsdier of lievelingsfruit

In een paar workshops zijn Roos, Inge en Michiel van De Strakke Hand met kinderen van groep 5 van de Delteykschool op zoek gegaan naar de grens tussen de kunst van Karel Appel en de tekeningen die kinderen maken. In de workshops hebben de kinderen hun lievelingsdier of lievelingsfruit gescheurd en geplakt uit papier in de bekende Karel Appel kleuren. In de laatste workshop is er ook een Karel Appel nagemaakt, met een knipoog naar een lokaal bekende en beroemde ‘meestervervalser’. De kinderen hebben veel goed en leuk materiaal geleverd dat De Strakke Hand heeft verwerkt in de twee tunnels. Op die manier zijn de grauwe en verouderde tunnelwanden omgetoverd naar een fijn en kleurrijk geheel.

Sociale veiligheid

De tunnels zijn door de provincie opgeknapt en verfraaid om graffiti te ontmoedigen en ‘verloedering’ tegen te gaan.. Een tunnel die is opgeknapt en voorzien is van kunst, geeft voetgangers en fietsers een veiliger gevoel (sociale veiligheid).
De provincie is van plan om nog dit jaar ook de fietstunnel Cothen (N229) en de Letscherttunnel (N210) te voorzien van kunst, gelijktijdig met het noodzakelijke onderhoud.