Opknapbeurt voor Malebrug over de Eem

Dit najaar is een aantal beweegbare provinciale bruggen toe aan een opknapbeurt. Een daarvan is de Malebrug over de Eem, tussen Amersfoort en Soest. Istimewa Elektro uit Vlissingen gaat het bedienings- en besturingssysteem vervangen in opdracht van de provincie Utrecht.

Malebrug over de Eem

De werkzaamheden geven geen hinder voor het wegverkeer. Alleen het scheepvaartverkeer heeft te maken met een stremming.

Planning werkzaamheden en scheepvaartstremming

De aannemer is aan het werk vanaf vrijdagavond 16 oktober, 22:30 uur tot maandagochtend 19 oktober, 05:30 uur. In die periode is er een stremming voor het scheepvaartverkeer dat afhankelijk is van de brugbediening. Kleine boten waarvoor geen brugbediening nodig is, kunnen wel passeren.

Vrije doorgang voor voetgangers en fietsers

Tijdens de werkzaamheden kunnen voetgangers en fietsers gewoon gebruik blijven maken van de brug om hun route te vervolgen. Na afloop van de werkzaamheden wordt de nieuwe besturing van de brug getest waarvoor de brug meerdere keren geopend en gesloten zal worden. Dit kan gedurende korte tijd zorgen voor enig oponthoud.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

Voor persinformatie: clara.van.foreest@provincie-utrecht.nl, 06 18 30 04 63

Voor algemene vragen over de provincie Utrecht: info@provincie-utrecht.nl, 030 258 91 11