Oplossen trillingsoverlast op de N228 in Montfoort

Op 5 maart voert de provincie Utrecht kleine asfaltreparaties uit op de N228 in de gemeente Montfoort. De tijdelijke klinkerbestratingen ter hoogte van de onlangs gegraven proefsleuven worden vervangen door asfalt. Op deze manier hoopt de provincie Utrecht de trillingsoverlast tegen te gaan die is ontstaan na het graven van de proefsleuven in de weg.

Eind januari zijn er zes proefsleuven gegraven in de N228 tussen de Anne Franklaan en de Noord IJsseldijk als voorbereiding op het groot onderhoud van de N228 dat in de zomer van dit jaar wordt uitgevoerd. De proefsleuven zijn in eerste instantie dichtgemaakt en voorzien van een tijdelijke klinkerbestrating.

waarschuwingsbord wegwerkzaamheden

Oplossen trillingsoverlast

Omdat er diverse klachten zijn binnengekomen over trillingen ter hoogte van de tijdelijke klinkerbestrating, heeft de provincie direct waarschuwingsborden geplaatst om ervoor te zorgen dat het verkeer langzamer gaat rijden. Het is vooral het zware verkeer dat de trillingen veroorzaakt. Aansluitend heeft de provincie besloten om de tijdelijke klinkersbestrating te vervangen door een asfaltlaag om op die manier de trillingsoverlast tegen te gaan.

Planning werkzaamheden en hinder

Het vervangen van de klinkers door asfalt vindt plaats op vrijdag 5 maart tussen 09:00 en 15:00 uur. Gedurende de uitvoering wordt het verkeer langs de werkzaamheden geleid door verkeersregelaars. Dit kan enige vertraging geven.

Proefsleuven

De proefsleuven in de N228 zijn gemaakt om beter inzicht te krijgen in de technische opbouw van de weg en de onderliggende fundering. Door te beschikken over deze extra informatie kan beter bepaald worden welke onderhoudsmaatregelen in de zomer noodzakelijk zijn om de weg en fundering voor de komende jaren goed te laten functioneren. Meer informatie over het groot onderhoud van de N228 is te vinden op www.provincie-utrecht.nl/n228montfoort.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

Voor persinformatie:
clara.van.foreest@provincie-utrecht.nl, 06 18 30 04 63

Voor algemene vragen over de provincie Utrecht:
info@provincie-utrecht.nl, 030 258 91 11