Overeenkomst wijkbus Vreeswijk ondertekend

De overeenkomst voor de wijkbus Vreeswijk is ondertekend. Hiermee kan de proef vanaf 13 december van start. De overeenkomst werd ondertekend door gedeputeerde Arne Schaddelee, wethouder Ellie Eggengoor (gemeente Nieuwegein), directeur Quinten Passchier (QBuzz) en coordinator Peter Bakker (vrijwilligershuis Nieuwegein).

Ondertekenaars Vreeswijk
Op de foto v.l.n.r.: Peter Bakker, Ellie Eggengoor, Arne Schaddelee en Quinten Passchier

Wethouder Ellie Eggengoor: 'Ik ben heel blij dat er op deze manier voor de inwoners van Vreeswijk toch een verbinding met het stadscentrum wordt gerealiseerd. Ik hoop dat de bus door veel inwoners gebruikt gaat worden.'

Gedeputeerde Arne Schaddelee: 'Het openbaar vervoer is van ons allemaal. Ik ben blij dat lokale initiatieven en het provinciale OV elkaar vinden om samen een zo goed mogelijk openbaar vervoer vorm te geven voor onze reizigers.'

Het project wordt samen opgepakt door de gemeente Nieuwegein, provincie Utrecht, vervoerder QBuzz en het vrijwilligershuis Nieuwegein. Door financiering van de provincie is de wijkbus nu als proef twee jaar mogelijk gemaakt.

Vrijwilligers

Het vrijwilligershuis Nieuwegein neemt de dagelijkse uitvoering van de wijkbus en de aansturing van de vrijwillige chauffeurs op zich. De bus wordt ter beschikking gesteld door QBuzz. Het inkorten van buslijn 77 door provincie Utrecht was een groot gemis voor veel bewoners, omdat daarmee de directe OV-verbinding tussen Vreeswijk en City Plaza is komen te vervallen.

Als de proef succesvol is, is de kans groot dat de wijkbus definitief opgenomen wordt in het Nieuwegeinse OV-aanbod. Iedereen kan van het busje gebruik maken met een OV-chipkaart of een ander OV-abonnement. Ook kan in de bus met pin een enkeltje worden gekocht.

Voor persinformatie:
miranda.mens@provincie-utrecht.nl06 53 21 55 01