Provinciale Staten bezoeken tramwerkzaamheden Nieuwegein: 'Geeft ons een goed beeld'

Bron: Provinciale Staten

Het is vaak een onderwerp van debat in Provinciale Staten: de trams in de provincie Utrecht. In Nieuwegein werkt de provincie nu samen met de gemeente aan een nieuwe halte in het centrum. Dat is één van de laatste grote stappen om het trambedrijf volledig te vernieuwen. Statenleden waren uitgenodigd om al deze ontwikkelingen met eigen ogen te zien, inclusief een bezoek aan de tramremise.

“Dit bezoek helpt erg bij de beleving dat je weet waar je het over hebt als Statenlid”, aldus plaatsvervangend voorzitter van de Statencommissie Milieu en Mobiliteit Juliëtte van Gilse. Met helmen, oranje hesjes en schoeisel met stalen neuzen werd zij en haar collega-Statenleden tussen de voorbijrijdende graafmachines over de bouwplaats rondgeleid.

Statenleden bezoeken tramwerkzaamheden in Nieuwegein.

Momenteel wordt er gewerkt aan een wissel, in de buurt van het perron bij winkelcentrum CityPlaza. Deze en vele andere werkzaamheden duren nog tot in de zomer, maar Van Gilse is onder de indruk van de resultaten die al zichtbaar zijn. “Het werk gaat supersnel! In een paar weken vernieuwen ze alles en je ziet de contouren van een nieuwe tramhalte al verschijnen.”

Ook de tramremise kreeg een bezoek van de Statenleden. Op deze plek worden de nieuwe laagvloerse trams onderhouden en aangestuurd. Na de zomer besluiten Provinciale Staten of dit beheer van de tram bij de provincie blijft of dat het wordt uitbesteed aan een aparte organisatie.

“We namen al regelmatig besluiten over de trams, we stellen ook vaak vragen als het een keer misgaat of als er ongevallen zijn”, aldus Van Gilse. “En nu zie je waar dat allemaal plaatsvindt. Dat geeft ons een goed beeld.”

roel.breet@provincie-utrecht.nl06 43 24 64 02