Provinciale Staten willen overzicht en snelle aanpak onveilige oversteekpunten bij provinciale wegen

Bron: Provinciale Staten

De provincie moet eerder dan gepland de kruising bij het buurtschap Spengen met de N401 veiliger maken. Bijna alle fracties in Provinciale Staten (PS) ondersteunden een voorstel om onder andere de snelheid zo snel mogelijk terug te brengen naar 60 kilometer per uur. Dat is de uitkomst van een uitvoerig debat over de veiligheid op provinciale wegen.

Provinciale Staten 15 december 2021

Overzicht

Diezelfde meerderheid wil ook dat Gedeputeerde Staten op andere provinciale wegen gevaarlijke oversteekpunten in kaart brengt, om te zien of soortgelijke aanpassingen nodig zijn. Zo’n overzicht wordt verwerkt in het Netwerkperspectief Wegen, waar volgend jaar april door PS over wordt gestemd.

De aanleiding van deze motie, op initiatief van 50PLUS, was de oproep van meerdere bewoners uit Spengen en Amersfoort die de veiligheid en leefbaarheid van provinciale wegen bij hen in de buurt aankaartten. Een paar weken geleden kwamen zij inspreken bij de commissie Milieu en Mobiliteit om hun bezwaren kenbaar te maken aan de gedeputeerde en Statenleden.

Overige behandelpunten

Voor het begin van de vergadering waren er ook inwoners van De Ronde Venen aanwezig in de Statenzaal. Zij maken zich zorgen over de bereikbaarheid met busverbindingen in hun gemeente en overhandigden daarom 2.200 handtekeningen aan commissaris van de Koning Hans Oosters en de voorzitter van de commissie Milieu en Mobiliteit Suzanne Vrielink.

Ook werd in deze vergadering duidelijk dat de vrijgekomen zetel van JA21 definitief niet wordt ingevuld. Dat heeft het centraal stembureau van de Kiesraad officieel bevestigd. Dit betekent dat de Provinciale Staten van Utrecht met 48 leden verdergaat tot de volgende verkiezingen in 2023.

Meer informatie

De stemlijst, met alle besluiten over Statenvoorstellen, moties en amendementen van deze vergadering, kan je hier vinden.

Op deze pagina kun je de vergadering terugkijken en alle Statenvoorstellen, moties en amendementen inzien.

Voor persinformatie kan contact worden opgenomen met:

Roel Breet
06 432 46 402
roel.breet@provincie-utrecht.nl