Provincie maakt impact met Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen

Met een feestelijk ondertekenmoment is op 24 november 2022 het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen (MVOI) 2022-2025 van start gegaan. De 64 deelnemers die dit manifest hebben getekend, waaronder Robert Strijk namens de provincie Utrecht, zeggen daarmee toe dat ze bij het opdrachtgeven en inkopen oog hebben voor de maatschappelijke impact.

Deelnemers Manifest Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen (MVOI) 2022-2025
Deelnemers Manifest Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen (MVOI) 2022-2025

In verschillende sectoren en productgroepen kunnen zij hiermee het verschil maken. Bijvoorbeeld door cateraars in bedrijfsrestaurants standaard vegetarisch aan te laten bieden. Of door alleen gerecyclede meubels te gebruiken bij de inrichting van kantoren. Of bewust mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen. Of gerecycled textiel te gebruiken voor uniformen. En door bij de werving altijd oog te hebben voor diversiteit en inclusie. En energieverbruik te verminderen en verspilling te voorkomen.

Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties

Alle ministeries en waterschappen, vijf provincies, veertig gemeenten en een aantal andere organisaties doen mee. Op deze manier werken zij aan maatschappelijke doelen op de volgende gebieden: milieu en biodiversiteit, klimaat, circulair (inclusief biobased), ketenverantwoordelijkheid ('Internationale sociale voorwaarden'), diversiteit en inclusie en social return. Deze thema’s zijn gekoppeld aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Alle deelnemers, dus ook de provincie Utrecht, hebben toegezegd binnen een jaar met een MVOI-actieplan te komen.

Voor persinformatie:
stijn.terlingen@provincie-utrecht.nl, 06 38 57 32 94