Provincie stelt 5,2 miljoen subsidie beschikbaar voor culturele festivals

De provincie Utrecht heeft voor de komende 4 jaar in totaal 5,2 miljoen euro beschikbaar voor culturele festivals met een artistieke missie en visie. Dit is een verhoging van 2 miljoen ten opzichte van de afgelopen jaren. De extra middelen zijn bedoeld om het aanbod aan culturele festivals buiten de steden Utrecht en Amersfoort te versterken maar ook om de kwaliteit van het aanbod in de beide steden te bestendigen en waar mogelijk te verhogen.

Gedeputeerde Rob van Muilekom: “Onze provincie kent een echte festivalcultuur. Met ons nieuwe festivalbeleid dragen we bij aan een cultureel aanbod dat aansluit bij de groei van onze regio. Met niet alleen festivals van (inter)nationale allure, maar ook die met een meer regionale uitstraling. Zo zorgen we er samen voor dat onze provincie bruist!”

Adviescommissie

Na ontvangst van de aanvragen adviseert een externe adviescommissie de provincie welke festivals in aanmerking komen voor subsidie en de hoogte van de bijdrage. De commissie kijkt daarbij met name naar de artistieke en zakelijke kwaliteit.

Subsidie aanvragen

De subsidie is bestemd voor culturele festivals met een artistieke missie en visie, die al minimaal twee keer hebben plaatsgevonden. Voor een beperkt aantal festivals met potentie is een ontwikkelbijdrage beschikbaar. Om in aanmerking te komen is cofinanciering van de eigen gemeente nodig. Culturele festivals kunnen tot en met 1 april 2020 subsidie aanvragen bij de provincie Utrecht voor de periode 2021- 2024.

Meer informatie over ons festivalbeleid, de criteria en het aanvragen van de subsidie is te vinden op de subisidepagina.

Voor persinformatie:

patricia.schalkwijk@provincie-utrecht.nl030 258 21 67

Voor algemene vragen over de provincie Utrecht:
info@provincie-utrecht.nl030 258 91 11