Provincie Utrecht zoekt circulaire verschilmakers

De provincie Utrecht wil in 2050 een circulaire topregio zijn. Een regio waar efficiënt wordt omgaan met grondstoffen en producten, een regio zonder afval. Om dat te realiseren zijn nu al drijvende krachten en aanjagers nodig die een schonere wereld realiseren: circulaire verschilmakers. Voor de Utrechtse editie van het magazine De Verschilmakers zoekt de provincie Utrecht circulaire koplopers, probleemoplossers en doeners uit het Utrechtse bedrijfsleven.

plastic walvis voor Hoog Catharijne

Verschilmakers zijn professionals die door het toepassen van de circulaire economie in hun dagelijkse werkzaamheden werken aan een schone, leefbare wereld. Want wereldwijde problemen aanpakken op het gebied van klimaatverandering, grondstoffenschaarste en biodiversiteitsverlies is niet alleen de taak van wereldleiders, uitvinders of idealisten. Iedereen kan in het werk een cruciale bijdrage leveren aan een toekomstbestendig bedrijf, een gezonde economie en leefbare wereld.

Utrechtse circulaire verschilmakers gezocht

Voor de Utrechtse editie van De Verschilmakers is de provincie Utrecht op zoek naar circulaire doeners in het Utrechtse bedrijfsleven. Om hen te portretteren, interviewen en in de spotlight te zetten. Gedeputeerde Robert Strijk (Economie): “In 2050 willen we een circulaire topregio zijn. Dat klinkt misschien nog ver weg, maar om dat mogelijk te maken, is het echt nodig om onze circulaire economie op te schalen. Gelukkig kent onze provincie al heel wat mooie circulaire ondernemers. Wij geven hen graag een podium om andere ondernemers te inspireren en hen handvatten te geven om vandaag al de circulaire economie in de praktijk te brengen.”

Aanmelden kan tot en met 10 december op https://www.deverschilmakers.nl. Gedeputeerde Robert Strijk en door de Nationale Conferentie Circulaire Economie uitgeroepen circulair hero Klaske Kruk (Circularities) selecteren uit alle inzendingen de Utrechtse Verschilmakers 2022 voor een uitgebreid portret en reportage.

Voor persinformatie:
jytte.reichert@provincie-utrecht.nl 06 18 54 01 37