Restwerkzaamheden groot onderhoud N228 in Montfoort

De komende periode staan er nog restwerkzaamheden op de planning van het groot onderhoud aan de N228 in Montfoort. Het gaat daarbij om het vervangen van een deel van de wegverlichting en om het asfaltonderhoud bij Achthoven Oost.

waarschuwingsbord wegwerkzaamheden

De asfaltwerkzaamheden tussen de rotonde bij de Anne Franklaan en Heeswijk zijn begin september afgerond. De weg is voorzien van een nieuwe geluidsreducerende deklaag en ligt er voor de komende vijftien jaar weer veilig en comfortabel bij.

Vervangen wegverlichting

Vanaf maandag 11 oktober tot en met dinsdag 19 oktober wordt een gedeelte van de wegverlichting vervangen tussen Heeswijk 101 en Heeswijk 185. De werkzaamheden vinden plaats buiten de spits, tussen 09:00 en 15:00 uur. Er wordt gewerkt met een rijdende afzetting waarbij het verkeer beurtelings via één rijstrook wordt geleid ter hoogte van de werkzaamheden.

Planning werkzaamheden Achthoven Oost

De werkzaamheden aan de N228 bij Achthoven Oost betreffen asfaltonderhoud en het aanbrengen van een linksafstrook. Omdat de vergunningverlening door het waterschap langer duurt dan verwacht, is het nog niet zeker of de werkzaamheden nog dit jaar kunnen worden uitgevoerd. Richting november wordt de temperatuur lager en de kans op neerslag groter. Deze weersomstandigheden hebben een negatieve invloed op de kwaliteit van het aan te brengen asfalt. Als het dit jaar niet meer lukt, schuift de uitvoering door naar het voorjaar van 2022.

Achtergrondinformatie over het groot onderhoud aan de N228 in Montfoort is te vinden op www.provincie-utrecht.nl/n228montfoort

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.