Restwerkzaamheden verkeerslicht bij spoorovergang in Maarsbergen

Vanaf woensdagavond 18 augustus voert aannemer Vialis restwerkzaamheden uit bij de spoorwegovergang op de Woudenbergseweg (N226) in Maarsbergen in opdracht van de provincie Utrecht. De werkzaamheden duren tot donderdagochtend 19 augustus en geven ter plaatse hinder en vertraging voor het autoverkeer.

verkeerslicht aan een mast boven de weg

De werkzaamheden betreffen het aanbrengen van de definitieve mast voor de nieuwe verkeerslichten die half juli al deels geplaatst is vóór de spoorwegovergang voor het verkeer richting Woudenberg. De nieuwe verkeerslichten zorgen ervoor dat er bij een file geen auto’s óp de spoorwegovergang stil komen te staan.

Werkzaamheden en verkeersmaatregelen 18 en 19 augustus

Vanaf woensdagavond 18 augustus, 20:00 uur tot uiterlijk donderdagochtend 19 augustus, 05:00 uur is de aannemer bezig met het plaatsen van de definitieve zweepmast waarop de twee nieuwe verkeerslichten worden gemonteerd. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, wordt de N226 ter hoogte van de werkzaamheden afgesloten voor het autoverkeer richting Woudenberg.

• Het verkeer richting Woudenberg wordt omgeleid via de A12 naar de afslag Driebergen-Zeist.
  • Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten altijd een vrije en snelle doorgang.
  • Fietsers en voetgangers kunnen gedurende de gehele periode passeren.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. In dat geval communiceert de provincie een aangepaste planning.

Achtergrondinfo

Extra verkeerslicht voor de verkeersveiligheid

Vanaf december 2021 gaan er op het spoor tussen Utrecht en Arnhem meer intercity’s rijden. Dit betekent dat de spoorwegovergang in de Woudenbergseweg (N226) bij Maarsbergen vaker dicht is. Ter voorbereiding op de nieuwe dienstregeling worden er vanaf september extra testritten uitgevoerd op de woensdagen.
Omwille van de verkeersveiligheid op de spoorwegovergang heeft de provincie Utrecht samen met de gemeente Utrechtse Heuvelrug, ProRail en Rijkswaterstaat besloten om een extra verkeerslicht te plaatsen vóór de spoorwegovergang, voor het verkeer richting Woudenberg. In samenwerking met het verkeerslicht op de volgende kruising (met de Tuindorpweg/Haarweg) zorgt dit nieuwe verkeerslicht ervoor dat er bij een file geen auto’s óp de spoorwegovergang stil komen te staan.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.