Rhenen én provincie Utrecht nemen afscheid van burgemeester Van der Pas

Afscheid burgemeester Van der Pas

Tijdens een afscheidsbijeenkomst namen genodigden en raadsleden vrijdag afscheid van burgemeester Hans van der Pas. Commissaris van de Koning Hans Oosters sprak de scheidend burgemeester toe. Hij noemde Van der Pas een bestuurder die innemend en aanspreekbaar is, die ‘kennis van zaken heeft en problematische dossiers vlot kan trekken.’ 

De commissaris memoreerde dat mede dankzij de inspanningen van burgemeester Van der Pas, het Stadsmuseum is neergestreken in het oude raadhuis. En dat de burgemeester een rol speelde bij het verwerven van fondsen om het internationale topschilderij ‘Gezicht op Rhenen’ van Jan van Goyen aan te kunnen kopen. ‘We mogen concluderen dat jij, beste Hans, deze gemeente in meer dan één betekenis een gezicht hebt gegeven,’ aldus de commissaris.          

Noord-Brabant

Hans van der Pas werd in januari 2015 burgemeester van Rhenen. Vanaf juli 2014 was hij waarnemend burgemeester in deze gemeente. Daarvoor was hij wethouder van Bernheze in de provincie Noord-Brabant. Eind december 2023 werd bekend dat de gemeenteraad van Maashorst in Noord-Brabant Van der Pas had voorgedragen als hun nieuwe burgemeester. 

De procedure voor het vinden van een nieuwe burgemeester van Rhenen gaat dit voorjaar van start. Op 12 februari is burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld door commissaris van de Koning Hans Oosters beëdigd als waarnemend burgemeester.   

 

Voor persinformatie:

karin.alberts@provincie-utrecht.nl06 53 72 80 69