Rioolinspectie langs de N402 in Stichtse Vecht

Deze week is aannemer Van der Velden Rioleringsbeheer in opdracht van de provincie Utrecht gestart met het reinigen en inspecteren van de riolering langs de Rijksstraatweg (N402) tussen Breukelen en Loenen aan de Vecht. De werkzaamheden kunnen buiten de spits enige verkeershinder geven vanwege een rijbaanversmalling.

rioolinspectie

Naast de normale veiligheidsmaatregelen neemt de aannemer ook alle benodigde coronamaatregelen in acht tijdens de uitvoering.

Locatie en planning werkzaamheden

De rioolinspectie vindt plaats langs de Rijksstraatweg (N402) tussen de kruising met de Vrijheidslaan in Breukelen en de kruising met de Provincialeweg (N201) in Loenen aan de Vecht. De werkzaamheden worden uitgevoerd tot en met eind augustus.

De werkzaamheden die op de rijbaan plaatsvinden, worden uitgevoerd buiten de spits, dus tussen 09:00 en 15:30 uur. Op die manier blijft de hinder voor het verkeer beperkt.

Meten is weten

De riolering bestaat uit inspectieputten, kolken en afvoerleidingen. Deze worden gereinigd en geïnspecteerd. Doel van de inspectie is inzicht te krijgen in de technische staat van de riolering zodat een onderhoudsplanning gemaakt kan worden voor de toekomst.

Verkeersmaatregelen, hinder en bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden versmalt de aannemer ter plaatse de rijbaan tussen 09:00 en 15:30 uur. Er is dan één rijstrook beschikbaar. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer beurtelings langs de werkzaamheden te leiden. De reinigingswerkzaamheden kunnen enige geluidshinder met zich meebrengen.

• Alle aanliggende panden blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

• Evenals het doorgaande verkeer, kan ook het openbaar vervoer gewoon doorgang vinden.

• Fietsers kunnen zonder hinder het fietspad gebruiken.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

Volg de provincie op twitter

Clara.van.Foreest@provincie-utrecht.nl06 18 30 04 63

info@provincie-utrecht.nl030 258 91 11