Rioolinspectie langs N229 tussen Bunnik en Werkhoven

Dinsdag 2 juni start aannemer Van der Velden Rioleringsbeheer in opdracht van de provincie Utrecht met het reinigen en inspecteren van de riolering langs de N229 (Schoudermantel/Werkhovenseweg) tussen Bunnik en Werkhoven. De werkzaamheden duren tot en met 12 juni en kunnen buiten de spits enige verkeershinder geven vanwege een rijbaanversmalling.

Naast de normale veiligheidsmaatregelen neemt de aannemer ook alle benodigde coronamaatregelen in acht tijdens de uitvoering.

Locatie en planning werkzaamheden

De rioolinspectie vindt plaats langs het gedeelte van de N229 tussen de zuidelijke op- en afrit van de A12 in Bunnik en de aansluiting met het Oostromsdijkje in Werkhoven.

De werkzaamheden die op de rijbaan plaatsvinden, worden uitgevoerd buiten de spits, dus tussen 09:00 en 15:30 uur. Op die manier blijft de hinder voor het verkeer beperkt.

Meten is weten

De riolering bestaat uit inspectieputten, kolken en afvoerleidingen. Deze worden gereinigd en geïnspecteerd. Doel van de inspectie is inzicht te krijgen in de technische staat van de riolering zodat een onderhoudsplanning gemaakt kan worden voor de toekomst.

Verkeersmaatregelen, hinder en bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden versmalt de aannemer ter plaatse de rijbaan tussen 09:00 en 15:30 uur. Er is dan één rijstrook beschikbaar. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer beurtelings langs de werkzaamheden te leiden. De reinigingswerkzaamheden kunnen enige geluidshinder met zich meebrengen.

• Alle aanliggende panden blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.
  • Evenals het doorgaande verkeer, kan ook het openbaar vervoer gewoon doorgang vinden.
  • Fietsers kunnen zonder hinder het fietspad gebruiken.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

Femke.Bakker@provincie-utrecht.nl06  21 12 46 47

info@provincie-utrecht.nl, 030 258 91 11