Rioolinspectie langs provinciale wegen in Driebergen, Doorn en Cothen

Begin mei is aannemer Van der Velden Rioleringsbeheer in opdracht van de provincie Utrecht gestart met het reinigen en inspecteren van de riolering langs de N225 en de N227 in Driebergen, Doorn en Cothen. De werkzaamheden duren tot en met 10 juli en kunnen buiten de spits enige verkeershinder geven vanwege een rijbaanversmalling.

Naast de normale veiligheidsmaatregelen neemt de aannemer ook alle benodigde coronamaatregelen in acht tijdens de uitvoering.
Locatie en planning werkzaamheden
De rioolinspectie vindt plaats langs de volgende wegen:

• Hoofdstraat/Driebergsestraatweg (N225) tussen de kruising met de Akkerweg/Horstlaan in Driebergen en de kruising met  Berkenweg in Doorn. De werkzaamheden worden uitgevoerd t/m 26 mei.
  • Langbroekerweg (N227) tussen de kruising met de Achterweg in Doorn en de kruising met de Graaf Van Lynden van Sandburgweg (N229) in Cothen. Op dit traject duren de werkzaamheden wat langer: van 25 mei t/m 10 juli.

De werkzaamheden die op de rijbaan plaatsvinden, worden uitgevoerd buiten de spits, dus tussen 09:00 en 15:30 uur. Op die manier blijft de hinder voor het verkeer beperkt.

Meten is weten

De riolering bestaat uit inspectieputten, kolken en afvoerleidingen. Deze worden gereinigd en geïnspecteerd. Doel van de inspectie is inzicht te krijgen in de technische staat van de riolering zodat een onderhoudsplanning gemaakt kan worden voor de toekomst.

Verkeersmaatregelen, hinder en bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden versmalt de aannemer ter plaatse de rijbaan tussen 09:00 en 15:30 uur. Er is dan één rijstrook beschikbaar. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer beurtelings langs de werkzaamheden te leiden. De reinigingswerkzaamheden kunnen enige geluidshinder met zich meebrengen.

• Alle aanliggende panden blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.
  • Evenals het doorgaande verkeer, kan ook het openbaar vervoer gewoon doorgang vinden.
  • Fietsers kunnen zonder hinder het fietspad gebruiken.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

Volg de provincie op twitter

Femke.Bakker@provincie-utrecht.nl06  21 12 46 47

info@provincie-utrecht.nl, 030 258 91 11