Rioolrenovatie in Langbroek

Tussen 2 en 11 november 2022 renoveert de Versluys Groep samen met GMB Rioleringstechnieken B.V. het riool in de parallelweg van de Cotherweg (N227) in Langbroek, in opdracht van de provincie Utrecht.

De werkzaamheden bestaan uit voorbereidende freeswerkzaamheden, het renoveren van de riolering en het afwerken van de aansluiting van de putten.

Planning werkzaamheden, wegafsluiting en bereikbaarheid

De aannemers werken tussen 2 en 11 november op doordeweekse dagen tussen 07:00 en 16:00 uur. Er wordt gewerkt in werkvakken rondom de putten. Tussen 2 en 11 november is de parallelweg van de Cotherweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Landbouwverkeer maakt tijdelijk gebruik van de hoofdrijbaan. Alle panden langs de parallelweg blijven bereikbaar, al dan niet met maatregelen. De betreffende bewoners/bedrijven zijn daarover geïnformeerd.

Kousmethode

De renovatie van het riool gebeurt via de zogeheten kousmethode. Via de putten in het wegdek brengt GMB een kunststofkous aan in het bestaande hoofdriool. Nadat deze is uitgehard, ontstaat een compleet nieuwe rioolleiding. Deze vernieuwde rioolbuis neemt de functie van de oude rioolbuis volledig over. Dankzij deze methode hoeft niet de hele straat opengebroken te worden.

Slag om de arm

Bij de werkzaamheden kunnen onvoorziene (weers)omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als het lange tijd achter elkaar hard regent.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

Voor persinformatie:
clara.van.foreest@provincie-utrecht.nl06 18 30 04 63