Snoeiwerkzaamheden Lijnweg voor verkeersveiligheid in Rhenen

Vanaf 24 februari voert aannemer Growepa in opdracht van de provincie Utrecht snoeiwerkzaamheden uit op het talud langs de Lijnweg (N233) in Rhenen, tussen de kruising met de Stikke Hucht en de Bergweg. Het snoeien is nodig om te voorkomen dat er verkeersonveilige situaties ontstaan omdat er dood hout op de weg valt.

De werkzaamheden nemen ongeveer drie weken in beslag waarbij het fietspad aan de zijde van het talud is afgesloten. Fietsers richting Veenendaal kunnen in die periode gebruik maken van de Spoorbaanweg die bovenlangs loopt. De rijbaan en het fietspad aan de andere zijde van de Lijnweg, vanuit de richting Veenendaal, blijven open.

Verwijderen dood hout

De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van dood hout als gevolg van de langdurige droogte van de afgelopen twee jaar. Als het hout op het fietspad of op de weg valt, kan dit een gevaar opleveren voor het fiets- en autoverkeer.
De aannemer verricht de snoeiwerkzaamheden vanaf het fietspad aan de zijde van het talud waarop de verkeersonveilige bomen staan. Op die manier is er voldoende ruimte om zorgvuldig te werken, zonder gezonde bomen en struiken te beschadigen.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

clara.van.foreest@provincie-utrecht.nl030 258 33 19 / 06 18 30 04 63

info@provincie-utrecht.nl(030) 258 91 11