Sparen in Veenendaal door aan snelheid te houden

Geen geld verliezen, maar verdienen, dát doe je als je als automobilist met de juiste snelheid langs de verkeersmeter op de Veldweg in Veenendaal rijdt. Op woensdag 19 januari onthulden wethouder Engbert Stroobosscher en voorzitter Gerrit van de Weerd van Stichting Buitenzorg de zogenaamde spaarpaal aan de Veldweg.

Onthulling spaarpaal Veenendaal

Sparen voor het goede doel én verbeteren verkeersveiligheid

De spaarpaal is een initiatief om veilig rijden te bevorderen en goede doelen te belonen. Door veilig te rijden sparen automobilisten voor de spaarpot van een goed doel. Als spaardoel is gekozen voor Dierenkampje Dragonder. Iedere keer dat men de spaarpaal voorbij rijdt, waarbij de automobilist zich aan de snelheid houdt, stort gemeente Veenendaal een bedrag in de spaarpot. De spaarpaal in Veenendaal blijft vijf weken staan en daarna keert de gemeente het gespaarde bedrag uit aan het dierenkampje.

Op tour door de provincie

De spaarpaal is mede mogelijk gemaakt door provincie Utrecht en rouleert door de gehele provincie. Eerder stond de spaarpaal in De Bilt, Eemnes en Amersfoort. Na de Veldweg komt de spaarpaal nog op de Componistensingel in Veenendaal te staan. Vervolgens gaat hij naar een andere Utrechtse gemeente.

miranda.mens@provincie-utrecht.nl06 53 21 55 01