Stadsakkoord brengt een beter toegankelijk Utrecht stap dichterbij

Een toegankelijke stad voor iedereen. Dat is waar vijtien partijen, samen met de gemeente Utrecht en de provincie Utrecht, voor hebben getekend. Met het stadsakkoord Utrecht voor iedereen toegankelijk weten de partijen elkaar beter en gemakkelijker te vinden en samen verbeteringen door te voeren waar Utrechters met een beperking echt iets van merken.

zicht op Utrecht met provinciehuis in de verte

Met dit stadsakkoord is Utrecht, samen met Den Haag, één van de eerste van de grote steden waarin partijen zich op toegankelijkheid aan elkaar verbinden. Met het stadsakkoord wordt de stad sneller en beter toegankelijk gemaakt. Organisaties moeten beter samenwerken. Om dit te realiseren, wisselen zij ervaring en kennis uit over wat zij doen voor inwoners met een beperking. Verder brengen de belangenorganisaties de knelpunten in van inwoners met een beperking. Zo wordt duidelijk wat nodig is en wie wat kan doen, binnen alle vormen van toegankelijkheid.

Gedeputeerde Rob van Muilekom: “We willen een toegankelijke provincie zijn voor iedereen. De Sociale Agenda, die we nu aan het ontwikkelen zijn, is hiervoor de basis. Ik vind het mooi om te zien dat bijvoorbeeld goede toegankelijkheid van het openbaar vervoer voor al onze inwoners versterkt kan worden door een goede samenwerking van alle betrokken partners.”

De provincie is verantwoordelijk voor het regionale openbaar vervoer. Ook hierbij is het belangrijk dat het openbaar vervoer ook toegankelijk is voor iedereen. Denk hierbij aan haltes en looproutes. Om dit te realiseren werkt de provincie samen met de gemeenten en haar partners.

Deelnemende partijen

De volgende partijen hebben hun handtekening onder het stadsakkoord gezet: Solgu, Platform Volwaardig Burgerschap GGZ, De Wilg, Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, NS, Qbuzz, Syntus Utrecht, Sport Utrecht, Special Heroes, ZIMIHC, BOKS, Vrijstaat, Het Wilde Westen, Cultuur 19, provincie Utrecht en gemeente Utrecht.

stadsakkoord toegankelijkheid

patricia.schalkwijk@provincie-utrecht.nl06 51 99 45 32