Start groot onderhoud Maartensdijk-Hollandsche Rading

Op 17 september 2020 start aannemer BAM Infra met het groot asfaltonderhoud aan de Koningin Wilhelminaweg/Tolakkerweg (N417) in Maartensdijk en Hollandsche Rading, in opdracht van de provincie Utrecht. Tegelijkertijd wordt een aantal aanpassingen op en naast de weg uitgevoerd ter verbetering van de verkeersveiligheid.

asfalteren

De werkzaamheden van BAM duren tot medio 2021, waarbij er in de winterperiode (december-maart) weinig tot geen werkzaamheden zijn. In november/december legt aannemer Strukton het geplande zonnepanelenfietspad aan langs de N417 in Maartensdijk, over een lengte van 350meter.

Gefaseerde uitvoering vanaf 17 september 2020 tot medio 2021

BAM Infra voert de werkzaamheden in 6 fases uit (3 op de hoofdrijbaan en 3 op het fietspad), vanaf het Texaco tankstation in Maartensdijk richting de kruising met de Vuurse Dreef in Hollandsche Rading. Een aantal werkzaamheden aan de fietspaden (fase 4a, 4b en 5) wordt over de jaarwisseling heen getild vanwege onvoorziene problemen met het omleggen van kabels en leidingen. Door de werkzaamheden gefaseerd uit te voeren, komt de bereikbaarheid van aan- en omwonenden, winkels en bedrijven het minst in de knel en is de overlast voor het verkeer en de omgeving zo beperkt mogelijk.

Wegafsluitingen en bereikbaarheid

Van de fasering, de werkzaamheden, de afsluitingen en de omleidingsroutes is een overzicht gemaakt. Voor huizen die direct langs een werkvak liggen, worden alternatieve parkeervoorzieningen aangeboden. Met de nood- en hulpdiensten worden afspraken gemaakt voor een snelle aanwezigheid bij calamiteiten. Het openbaar vervoer volgt de geldende omleidingsroutes waarbij de busmaatschappij op de halteborden aangeeft waar opgestapt kan worden.

Op veel locaties langs het traject zet de aannemer goed geïnstrueerde verkeersregelaars in voor de veiligheid van wegwerkers, bewoners en weggebruikers en om de weg te wijzen en problemen op te lossen bij onvoorziene of onduidelijke situaties.

Projectapp

Actuele informatie over het project is vanaf 14 september te vinden in de app ‘Bam Infra Projecten’. Deze app is gratis te downloaden vanuit de App Store (voor iPhone) of vanuit de Play Store (voor Android). In deze app kunt u zoeken naar het project N417 De Bilt.

Op de projectenwebsite www.provincie-utrecht.nl/N417 vindt u zowel achtergrond- als uitvoeringsinformatie over het project.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als de buitentemperatuur lager is dan voorzien of als het lange tijd achter elkaar hard regent. Asfalteren is dan niet verstandig omdat de kwaliteit van het resultaat onvoldoende zal zijn.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter. http://www.twitter.com/werkaandewegutr

Voor persinformatie:
clara.van.foreest@provincie-utrecht.nl, 06 18 30 04 63

Voor algemene vragen over de provincie Utrecht:
info@provincie-utrecht.nl, 030 258 91 11

Volg de provincie op twitter