Start vaarseizoen uitgesteld tot nader bericht

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft de rijksoverheid maatregelen afgekondigd. Het doel hiervan is om verspreiding van het virus te beheersen. Het recreatieve gebruik van het water leidt tot meer mobiliteit en mogelijke contactmomenten. De rijksoverheid roept op om alleen strikt noodzakelijke bezoeken, werkzaamheden en contacten te hebben. Blijf waar mogelijk thuis!

Recreatief gebruik van het water, waardoor er meer beweging noodzakelijk is van bedienaars en schippers die van huis gaan en hoe dan ook extra contacten en extra kans op incidenten hebben, is niet strikt noodzakelijk. Daarom stellen we de start van het zomerregime per 1 april voor brugbediening voor het recreatieve vaarseizoen uit tot nader bericht.

De provincie Utrecht heeft in navolging van de richtlijnen van de rijksoverheid en het RIVM besloten de bruggen en sluizen in de gehele provincie tot nader bericht op basis van het winterregime te bedienen. De maatregel wordt genomen in overleg met andere provincies zoals Zuid-Holland en Noord-Holland. De maatregelen hebben met name gevolgen voor de zon- en feestdagbediening en avondbediening. Ook zal voor bepaalde bruggen nog volgens het winterregime van 24 uur van tevoren een opening moeten worden aangevraagd.

Er is geen verbod op varen in het algemeen. Wanneer het vanuit de centrale overheid verantwoord wordt geacht, wordt er zo snel mogelijk op basis van het zomerregime voor brugbediening voor het recreatieve vaarseizoen bedient.

Voor persinformatie:
Marlies.Verhoef@provincie-utrecht.nl, 030 258 20 07 / 06  18 30 04 72

Voor algemene vragen over de provincie Utrecht:
info@provincie-utrecht.nl, 030 258 91 11