Studenten presenteren ruimtelijke visies op de Utrechtse Heuvelrug

Verdroging, een groen-blauw netwerk, het betrekken van landbouwland in het natuur- en recreatienetwerk. Een greep uit de onderwerpen die aan bod kwamen tijdens de opening van de tentoonstelling ‘Ruimtelijke visies op de Utrechtse Heuvelrug’. Op 27 september opende gedeputeerde Mirjam Sterk de tentoonstelling. 

Studenten bouwkunde met gedeputeerde Mirjam Sterk bij de tentoonstelling over de Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is een complex en eeuwenoud gebied, dat onderdeel is van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het Nationaal Park is één van de grootste nationale parken in Nederland. Doordat de Utrechtse Heuvelrug uit verschillende gebieden en structuren bestaat, zijn er niet alleen veel mogelijkheden, maar ook veel vragen over de toekomst. 

Twaalf studenten van de Academie van Bouwkunst in Amsterdam hebben hun visie gegeven op hoe in de toekomst kan worden omgegaan met het gebied. Zij hebben zich allemaal in een ander onderdeel verdiept, met een andere invalshoek. 

Nieuwe inzichten

De visies van de studenten verrasten gedeputeerde Mirjam Sterk. “De Utrechtse Heuvelrug is een bijzonder en dynamisch gebied en we zijn dagelijks bezig met de ontwikkelingen in dit gebied. Je ziet dat deze studenten out of the box denken en daardoor op heel creatieve en verrassende ideeën komen. Bijzonder leerzaam voor iedereen die zich, op welke manier dan ook, bezighoudt met de Utrechtse Heuvelrug.”

Tentoonstelling bezoeken

De tentoonstelling bestaat uit twaalf panelen en twee algemene borden en is tot en met 23 november 2022 tijdens kantooruren te zien in het Huis voor de Provincie, Archimedeslaan 6, 3584 BA Utrecht. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sandra Sue via sandra.sue@provincie-utrecht.nl