Summerschool Snuffelfiets een groot succes

Eind augustus vond de Snuffelfiets Summerschool plaats. In drie dagen bogen 24 young professionals zich over de vraag hoe de opgehaalde data van de fijnstof metende snuffelfietsen in de provincies Utrecht en Gelderland kunnen bijdragen aan een gezonde leefomgeving en leefstijl.

Summerschool Snuffelfiets

En de winnaar is..

De koppeling van de snuffelfietsen aan “the last mile' koeriersbedrijven, is door de jury onder leiding van gedeputeerde Arne Schaddelee uitgeroepen tot het beste plan. Het bezorgen van pakketjes levert met name in grote steden veel vervuiling op en draagt niet bij aan het streven naar autoluwe binnensteden. Het idee is om het laatste stuk (“the last mile”) van de bezorgtrajecten per fiets te doen. Wat naast een schonere lucht, ook ongelofelijk veel nieuwe data oplevert. Dit idee wordt verder uitgewerkt.
Meer lezen over dit idee, en ook over de andere ideeën? Kijk op:

Snuffelfiets

De provincie Utrecht wil ervoor zorgen dat de luchtkwaliteit van fietsroutes zo optimaal mogelijk is. Maar hoe weet je nou welke fietsroute je hiervoor moet nemen? Om de luchtkwaliteit in kaart te brengen is het experiment Snuffelfiets gestart. 500 vrijwilligers gaan allemaal met een meetkastje op de fiets de weg op. Het experiment duurt nog tot einde van het jaar. Kijk voor meer informatie op www.snuffelfiets.nl.

Volg de provincie op twitter

patricia.schalkwijk@provincie-utrecht.nl(030) 258 21 67

info@provincie-utrecht.nl(030) 258 91 11