Toezicht borden en andere reclame-uitingen

Vanwege de bijzondere situatie als gevolg van de coronacrisis is in het voorjaar met de RUD Utrecht afgesproken dat zij enige tijd coulance betracht wat betreft reclame-uitingen.

bodemdaling - veenweidegebied

Nu er steeds meer versoepelingen zijn afgekondigd, is afgesproken dat de RUD Utrecht het toezicht op borden en andere reclame-uitingen per 1 september 2020 weer zal oppakken.

Vrijstellingen

Er zijn wel een aantal vrijstellingen (bijvoorbeeld voor bedrijven en evenementen). Deze vindt u in hoofdstuk 5.2 van de Verordening natuur en landschap (Vnl) van de provincie Utrecht. Wilt u weten waar deze regelgeving van toepassing is? Raadpleeg dan deze webkaart (via +teken linksboven kaart toevoegen: landschap – verordening natuur en landschap – toepassingsgebied LNCA en vervolgens ‘toepassingsgebied LNCA’ rechts van de kaart aanvinken).

De provincie Utrecht hecht aan een open, net landschap zonder al te veel wildgroei aan borden. We hopen dat ondernemers inmiddels ander (digitale) vormen hebben gevonden om klanten te vinden en te binden.

Volg de provincie op twitter

marlies.verhoef@provincie-utrecht.nl06 18 30 04 72
info@provincie-utrecht.nl030 258 91 11