Toezicht borden en andere reclame-uitingen

Vanwege de bijzondere situatie als gevolg van de coronacrisis is met de RUD Utrecht afgesproken dat zij enige tijd coulance betracht wat betreft reclame-uitingen.

bodemdaling - veenweidegebied

Het toezicht op borden en andere reclame-uitingen zal door de RUD Utrecht per 1 mei 2021 weer worden opgepakt.

Vrijstellingen

Er zijn wel een aantal vrijstellingen (bijvoorbeeld voor bedrijven en evenementen). Deze vindt u in hoofdstuk 5.2 van de Verordening natuur en landschap van de provincie Utrecht. Wilt u weten waar deze regelgeving van toepassing is? Raadpleeg dan deze webkaart (via +teken linksboven kaart toevoegen: landschap – verordening natuur en landschap – toepassingsgebied LNCA en vervolgens ‘toepassingsgebied LNCA’ rechts van de kaart aanvinken).

De provincie Utrecht hecht aan een open, net landschap zonder al te veel wildgroei aan borden.

Marlies.Verhoef@provincie-utrecht.nl06 18 30 04 72

info@provincie-utrecht.nl030 258 91 11