Twaalf nieuwe fietsprojecten in Regio Foodvalley

De Regio Foodvalley moet goed bereikbaar en gezond blijven. Daarom hebben de provincie Utrecht en gemeenten Rhenen, Renswoude en Veenendaal een intentieovereenkomst ondertekend voor de uitvoering van twaalf nieuwe fietsprojecten tot 2030.

Fietsers

De ondertekening is het startsein voor de drie gemeenten en provincie Utrecht om met elkaar samen te werken aan het verbeteren van de fietsverbindingen in Regio Foodvalley. Zo worden fietspaden verbreed, nieuwe fietsstraten aangelegd, oversteekplaatsen op kruispunten verbeterd en vrij liggende fietspaden aangelegd. Ook zal een onderzoek starten naar het verbeteren van fietsroutes door het Binnenveld, het gebied tussen de plaatsen Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal. Dit gebied bestaat uit een agrarisch cultuurlandschap met bijzondere cultuurhistorische elementen. Fietsers krijgen daar een betere positie door auto- en fietsverkeer van elkaar te scheiden en door bewegwijzering en verlichting aan te brengen.

Fiets wordt hét vervoersmiddel

De provincie Utrecht is een gewilde plek om te wonen, werken, ontmoeten en ontspannen. Het aantal inwoners en bezoekers van onze regio groeit de komende decennia sterk. Om de fiets als volwaardig vervoersmiddel en als dé oplossing voor maatschappelijke vraagstukken in te kunnen zetten, zijn gezamenlijke investeringen nodig in het regionaal fietsnetwerk. Gedeputeerde Arne Schaddelee vertelt: “De provincie Utrecht kan niet alleen werken aan het verbeteren van het regionaal fietsnetwerk, daar hebben we de gemeenten bij nodig. Heel blij dat we ook met de ondertekening van de intentieovereenkomst Regio Foodvalley samen weer een stap zetten naar twaalf nieuwe fietsprojecten. Een ander voorbeeld is de nieuwe doorfietsroute Utrecht Science Park – Veenendaal, waar in februari de handtekeningen onder zijn gezet". De doorfietsroute USP – Veenendaal zal naar verwachting in 2024 klaar zijn.

Wethouder Engbert Stroobosscher van gemeente Veenendaal op de fiets
Wethouder Engbert Stroobosscher van de gemeente Veenendaal

Stap op de fiets

Provincie Utrecht verbetert het regionaal fietsnetwerk, realiseert doorfietsroutes en kiest voor innovaties die bijdragen aan gezond leven in onze regio en ver daarbuiten. Met fietscampagnes en in samenwerking met werkgevers stimuleren we iedereen om vaker de fiets te pakken. Niet alleen om naar je werk te fietsen, maar bijvoorbeeld ook om van het prachtige Utrechtse landschap te genieten via een van de vele recreatieve fietsroutes! Fiets je mee?

•  Download de IkFiets-app. Met de Ik fiets app op je smartphone, word je beloond voor je fietskilometers!
  •  Download de Love to Ride-app. Love to Ride is hét fietsprogramma voor werkend Nederland. Het programma stimuleert om vaker de fiets te pakken en zo bij te dragen aan gezondere werknemers én een gezonder leefmilieu.

miranda.mens@provincie-utrecht.nl06 53 21 55 01