U-OV buslijn 47 krijgt nieuwe route in Houten

Buslijn 47 van vervoerder U-OV krijgt met ingang van 3 januari a.s. een aangepaste route in de gemeente Houten. Ook de dienstregeling van deze buslijn wijzigt. In overleg tussen de gemeente Houten en de provincie Utrecht – opdrachtgever van het regionaal openbaar vervoer – is besloten om de bussen op deze lijn voortaan een centrale route te laten rijden bij de bedrijventerreinen De Meerpaal en Werklandschap Meerpaal. 

buschauffeur in bus van lijn 47 in Houten.jpg

Met deze routeaanpassing wordt het voor bezoekers van het in ontwikkeling zijnde bedrijventerrein aantrekkelijker gemaakt om gebruik te maken van het openbaar vervoer. De twee bushaltes aan de Vleugelboot en het Lichtschip worden daarom verplaatst naar De Rede. Voor verplaatsing komen er aankondigingen bij deze haltes. De nieuwe route levert een kortere reistijd op voor doorgaande reizigers. Bij de haltes komen fietsenstallingen die het gemakkelijk maken om een overstap te maken op de bus. De haltes sluiten aan op de nabijgelegen tunnels bij het Heemsteedsepad en het Veerwagenpad, waardoor ze vlot en veilig bereikbaar zijn aan beide zijden van De Rede.

Nieuwe dienstregeling

Vanwege de beperkte bezetting als gevolg van corona rijden de bussen op lijn 47 met ingang van de nieuwe dienstregeling voorlopig niet meer na 19.00 uur en in het weekend. Daarvoor in de plaats kunt u bij de haltes van lijn 47 binnen de gemeente Houten gebruik maken van U-Flex Houten/Schalkwijk, een flexibele OV-service waarbij de bus niet volgens een vaste dienstregeling rijdt, maar op bestelling. Het tarief voor deze service wordt per 3 januari tijdelijk verlaagd naar 2 euro per rit.

De nieuwe dienstregeling van lijn 47 kunt u vanaf medio december raadplegen op www.u-ov.info

Voor persinformatie:
ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl030 - 258 31 96

Voor algemene vragen over de provincie Utrecht:
info@provincie-utrecht.nl030 258 91 11