Utrechtse Intisar Maddoe landelijke winnaar Lagerhuis

De Utrechtse Intisar Maddoe is zaterdag gekozen als beste speechtalent in de landelijke finale van Op Weg naar het Lagerhuis, een debatprogramma van BNNVara. Behalve debatten zijn er ook altijd een aantal speechtalenten, die individueel met hun speech meedoen. Bij de finale waren er drie finalisten met speeches. Intisar Maddoe won de beker.

Presentatrice Amber Kortzorg met Intisar Maddoe die de beker voor grootste speechtalent in haar handen houdt
Presentatrice Amber Kortzorg met Intisar Maddoe die de beker voor grootste speechtalent in haar handen houdt.

In haar speech gaf Intisar aan dat er veel hokjescultuur heerst, maar dat dat niet meer kan. Zij past zelf niet in de hokjes die mensen bedenken voor haar. Zo is zij zowel Surinaams als Marokkaans. Moslim, maar zonder hoofddoek. Gymnasiast, maar hockeyt niet.

Met een glimlach presenteerde Intisar zichzelf en vertelde zij waarom hokjes niet meer van deze tijd zijn. Zij vroeg aan iedereen om de hokjescultuur weg te doen en te proberen tussen de hokjes door te zwemmen. En dit allemaal in slechts 150 seconden.

Intisar had eerder de provinciale voorrondes van Op Weg naar het Lagerhuis gewonnen, die jaarlijks in het Huis van de provincie plaatsvinden. Intisar Maddoe is leerling van het Utrechts Stedelijk Gymnasium.

Voor persinformatie:
sandra.sue@provincie-utrecht.nl, 06 527 69 589