Utrechtse jongeren lanceren klimaatlied 'Biodivercity'

Biovercity. Zo heet het klimaatlied dat een groep Utrechtse jongeren met medewerking van de Herman Brood Academie schreef. Op maandag 20 juni was het lied voor het eerst te horen in Utrecht, net voor de start van de derde editie van de Climate Classic: een wielertocht die voor het derde jaar op rij aandacht vraagt voor de klimaatcrisis.

Deelnemers van de Climate Classic, Juul en Marijn van de Klimaatband en gedeputeerde Huib van Essen
Deelnemers van de Climate Classic, Juul en Marijn van de Klimaatband en gedeputeerde Huib van Essen.

Gedeputeerde Huib van Essen van Energietransitie nam het lied in ontvangst en gaf daarna samen met wethouder Lot van Hooijdonk het startschot aan zo'n 500 wielrenners die vanuit Utrecht 'langs de toekomstige kustlijn van Nederland' naar Groningen fietsen.

Waar de één fietst voor het klimaat, zingt de ander voor het klimaat. Huib van Essen: "De Climate Classic vestigt elk jaar opnieuw de aandacht op het klimaatprobleem. En terecht. Om te zorgen dat we het tij keren, is absoluut nodig om te schakelen naar een groter verzet. We moeten harder trappen om sneller te gaan. Utrechtse jongeren onderstrepen de urgentie in een eigen klimaatlied. Het is aan ons als politiek om deze boodschappen ter harte te nemen en snel grotere stappen te zetten."

Voor persinformatie:
karin.alberts@provincie-utrecht.nl06 53 72 80 69

Utrechtse jongeren lanceren klimaatlied 'Biodivercity'.