Verkenning nieuwe snelfietsroutes

De provincie legt snelfietsroutes aan om zo fietsbereikbaarheid op langere afstand in de provincie te verbeteren. Voor één van de geplande routes, Amersfoort-Veenendaal, zijn we er niet in geslaagd om een intentieovereenkomst met de betrokken gemeenten te sluiten om de realiseerbaarheid van de route te onderzoeken.

fietsen in De Uithof

De provincie gaat wel met de gemeenten kijken welke andere verbetermaatregelen mogelijk zijn op de fietsroutes tussen deze gemeenten. Ook verkent de provincie voor drie nieuwe routes of daarover afspraken met gemeenten kunnen worden gemaakt. Het gaat om de verbindingen Houten-Nieuwegein-Utrecht Lage Weide, Houten-Utrecht Science Park en Utrecht-Hilversum.

Snelfietsroutes

De provincie Utrecht werkt aan een netwerk van snelle fietsroutes zodat fietsen naar het werk, scholen en andere bestemmingen vlotter, veiliger en comfortabeler wordt. Hiermee wil de provincie werken aan het doel dat in 2023 50% van alle ritten tot 15 kilometer in de provincie met de fiets worden afgelegd. Een snelfietsroute is een route waarop fietsers vaker voorrang krijgen op autoverkeer en eerder groen bij verkeerslichten. De snelfietsroutes zijn voor álle fietsers, dus u hoeft er niet per se snel te fietsen.

marlies.verhoef@provincie-utrecht.nl06 18 30 04 72

info@provincie-utrecht.nl030 258 91 11