Vernieuwde Toeristische Overstappunten bij Slot Zeist en Kasteel Groeneveld

Kasteel Groeneveld (Baarn) en Slot Zeist hebben vanaf nu twee nieuwe informatiezuilen (toeristische overstappunten). De zuilen hebben een eenduidige uitstraling met hun nieuwe uiterlijk. Ook zijn ze actueel met informatie over wandel- en fietsroutes en er zitten QR-codes op voor meer informatie. Ook de andere TOP’s krijgen een opfrisbeurt.

Onthuling vernieuwde Toeristisch Overstappunt bij Kasteel Groeneveld
Samen met Michiel van der Schaaf (RBT Heuvelrug en Vallei), Jeroen van Noort (Routebureau Utrecht), Frank Okhuijsen (Provincie Utrecht), Corien Koreman en Anja Bon-Brouwer (Staatsbosbeheer) onthulde de Baarnse wethouder Hugo Prakke en collega Caroline van der Lee het vernieuwde Toeristisch Overstappunt bij Kasteel Groeneveld.

Een TOP bevindt zich op een locatie waar diverse fiets- en wandelroutes samenkomen, goed bereikbaar is met de auto en genoeg parkeerplekken heeft. Er is vaak horeca te vinden waar men terecht kan voor koffie en het opladen van de e-bike. In de provincie Utrecht zijn in totaal 48 Toeristische Overstappunten.

Herkenbaar in de regio

Walter van Dijk, wethouder toerisme van de gemeente Zeist, is blij met de vernieuwing: 'De nieuwe TOP’s zijn een prima startpunt voor bezoekers van Zeist om ons groen, onze vele monumenten en ons gezellige centrum te ontdekken. Wandelend of op de fiets zie je het meest!' Zijn collega-wethouder Hugo Prakke van de gemeente Baarn vult aan: 'Fantastisch dat straks alle TOP’s in de regio er hetzelfde uitzien en herkenbaar zijn. Belangrijk is daarbij dat er ruimte is voor de eigen lokale identiteit van Vorstelijk Baarn, dat helpt om de bezoeker er op te wijzen dat ook ons gezellige centrum een bezoek waard is.'

De provincie Utrecht en het Routebureau Utrecht werken in de hele provincie aan de verbetering van de TOP’s. Dit doen zij samen met gemeenten, terrein beherende organisaties, landgoedeigenaren, marketingorganisaties, ondernemers en andere betrokkenen. De vernieuwde TOP’s in Zeist en Baarn zijn samen met Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug en Vallei gerealiseerd.

Voor een overzicht van alle TOP's in de provincie Utrecht: www.routesinutrecht.nl.

Voor persinformatie:
miranda.mens@provincie-utrecht.nl06 53 21 55 01