Vernieuwingen centraal bij werkbezoek GS aan UMC

Het College van Gedeputeerde Staten heeft dinsdag een werkbezoek gebracht aan het UMC Utrecht. Samen zetten zij zich in om van de provincie Utrecht de gezondste en gelukkigste regio van Nederland te maken voor 2050.

Vernieuwingen centraal bij werkbezoek GS aan UMC Utrecht.

Commissaris van de Koning, Hans Oosters: “Hier in de brede regio Utrecht willen we in 2050 de gezondste regio van het land zijn. Op Utrecht Science Park zijn daar de voorwaarden, absoluut voor aanwezig. Met het UMC Utrecht in het midden.

Rondleiding

Het werkbezoek begon met een rondleiding langs belangrijke onderdelen van UMC Utrecht. De rondleiding werd begeleid door Margriet Schneider, voorzitter raad van bestuur UMC Utrecht, Remco van Lunteren en Josefien Kursten, beiden lid raad van bestuur UMC Utrecht.

Eerst kwam het Medisch Regie Centrum aan bod, waar zorg op afstand gemonitord kan worden. Vervolgens werd er een bezoek gebracht aan het calamiteitenhospitaal. Een unieke plek in Nederland. Dit deel van UMC is binnen 30 minuten klaar voor gebruik als er grote calamiteiten plaatsvinden, binnen en buiten de regio. Ook de intensive care, de nieuwe MRI en de operatiekamer hartoperaties, van het Wilhelmina Kinderziekenhuis, werden bezocht. Samen met het Prinses Maxima Centrum wordt daar gebouwd aan een toekomst met de nieuwste technologieën, om zo de beste zorg te geven aan kinderen en hun ouders. UMC Utrecht biedt zorg niet alleen aan inwoners van de provincie Utrecht, maar ook aan mensen die buiten de regio wonen.

Samen werken aan een gezonde leefomgeving

Margriet Schneider: “We komen de provincie Utrecht overal tegen en met elkaar maken we ons sterk voor healthy urban living. Waarbij we als kennisinstelling, samen met de Universiteit en hogescholen kijken hoe we een gezonde leefomgeving kunnen creëren en hoe we mensen gezond houden. Ook door het Utrecht Science Park toegankelijk te krijgen. Het uitgangspunt is immers: gezond leven in een gezonde leefomgeving. Dat doen we ook samen met de provincie, in deze mooie regio. Daar vinden we elkaar in.”

Het was een geslaagd werkbezoek, waarbij de besturen van UMC Utrecht en provincie Utrecht ervaringen uitwisselden over vernieuwingen in zorg, onderzoek en wetenschap. Ze bespraken hoe we met elkaar en voor elkaar werken aan een gezonde leefomgeving.

Voor persinformatie:
cisca.hoogkamp@provincie-utrecht.nl, 06 38 57 32 97