Wandelnetwerk Kromme Rijnstreek officieel geopend

Samen met het Recreatieschap Stichtse Groenlanden, Recreatie Midden Nederland en de samenwerkende gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, Nieuwegein, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Zeist en het Routebureau Utrecht heeft gedeputeerde Schaddelee vandaag digitaal het wandelnetwerk Kromme Rijnstreek officieel geopend. Hiermee wordt het bestaande wandelnetwerk in het westen van de provincie Utrecht uitgebreid tot een netwerk van meer dan 1.600 kilometer.

fotonieuwsberichtkrommerijn

In de zomer van 2020 is dit prachtige nieuwe wandelnetwerk op basis van 400 knooppunten gerealiseerd. Het nieuwe wandelnetwerk van ruim 500 kilometer verbindt de mooiste plaatsen, natuurgebieden en wandelpaden met elkaar, waarbij er zowel aandacht is voor kleinere ommetjes in de buurt van dorpen als voor langere wandelingen waarbij je een groot gebied ontdekt. Want de provincie kent een Recreatieve Hoofd(route)structuur (RHS) van routes voor wandelen, fietsen en varen met duidelijk herkenbare toegangspunten met informatie, parkeergelegenheid en horeca, toeristische overstappunten (TOP’s).

Het netwerk loopt door de afwisselende en cultuurhistorisch waardevolle landschappen van de provincie Utrecht en sluit aan bij horeca, attracties, musea en andere bezienswaardigheden. Het recreatieve netwerk verbindt bovendien de stedelijke gebieden met de recreatieve landschappen.

Gedeputeerde Schaddelee: “Dat is mooi! Maar we zijn nog niet klaar: onze ambitie is een provincie dekkend wandelroutenetwerk. Daarvoor bekijken we de mogelijkheden voor een Wandelnetwerk Utrecht Oost”.

Wandelen langs knooppunten

Een wandelroutenetwerk bestaat uit knooppunten, die met elkaar zijn verbonden; een beproefd landelijk systeem. De knooppunten zijn met palen en markeringsbordjes aangegeven en op informatiepanelen staat een kaart van de omgeving. Alle wandelmogelijkheden binnen het netwerk, een routeplanner en diverse thematische wandelroutes zijn te vinden op RoutesinUtrecht.nl.

Wandelnetwerken in Utrecht

De Utrechtse wandelroutenetwerken zijn het resultaat van een samenwerking sinds 2013, tussen provincie Utrecht, recreatieschappen, gemeenten, grondeigenaren, terreinbeheerders, wandelorganisaties en talloze vrijwilligers. Benieuwd waar u allemaal kunt wandelen via knooppunten? Op www.wandelnet.nl staan alle routes weergegeven.

marlies.verhoef@provincie-utrecht.nl06 18 30 04 72

info@provincie-utrecht.nl030 258 91 11