Wegwerkzaamheden N233 in Veenendaal en Rhenen

Vanaf vrijdagavond 21 oktober tot en met maandagochtend 31 oktober 2022 voert de Versluys Groep in opdracht van de provincie Utrecht werkzaamheden uit aan de N233 op twee verschillende locaties, in Veenendaal en in Rhenen.

Met een asfaltmachine wordt nieuw asfalt aangebracht op een provinciale weg.

De werkzaamheden in Veenendaal betreffen een gedeelte van de Rondweg-Oost, vanaf de rotonde Smalle Zijde tot net voor de rotonde met de Cuneraweg. De werkzaamheden in Rhenen betreffen de parallelweg van de Cuneraweg vanaf de Koesteeg tot en met het kruispunt Achter de Lijn.

Werkzaamheden Rondweg-Oost (N233) in Veenendaal

De werkzaamheden vinden plaats op de Rondweg-Oost (N233) vanaf de rotonde Smalle Zijde tot net voor de rotonde met de Cuneraweg (N233). Het betreft regulier asfaltonderhoud om de weg in een goede en veilige conditie te houden en het waterdicht maken van voegen en het verhelpen van andere lekkages in de in de weg gelegen tunnelbak. Bij het asfaltonderhoud wordt het bestaande asfalt van het wegdek, de tunnelbak en de rotonde vervangen en er wordt een geluidreducerende deklaag aangebracht.

Wegafsluiting Rondweg-Oost Veenendaal

Vanaf vrijdagavond 21 oktober, 20:00 uur tot maandagochtend 31 oktober, 05:30 is de Rondweg-Oost afgesloten vanaf de rotonde Cuneraweg tot de rotonde Smalle Zijde. De rotonde Smalle Zijde is nog open tot vrijdagavond 28 oktober, 20:00 uur, daarna is ook de rotonde Smalle Zijde dicht tot maandagochtend 31 oktober, 05:30 uur.

Omleidingsroute en bereikbaarheid Rondweg-Oost
  • Tijdens de wegafsluiting worden het doorgaande verkeer, de nood- en hulpdiensten en het openbaar vervoer omgeleid via de A12 en de Industrielaan, Het Goeie Spoor en de Rondweg-West.

  • Tijdens de weekendafsluiting van 28-31 oktober is bedrijventerrein Nijverkamp bereikbaar via de Wageningselaan.

Werkzaamheden parallelweg Cuneraweg (N233) in Rhenen

De werkzaamheden vinden plaats op de parallelweg van de Cuneraweg (N233) vanaf de Koesteeg tot en met het kruispunt Achter de Lijn. De parallelweg wordt ingericht als doorfietsroute. Het bestaande asfalt van de parallelweg wordt vervangen, het straatwerk wordt waar nodig vernieuwd en er komen nieuwe drempels. Daarnaast krijgt de kruising met de Zuidelijke Meentsteeg een nieuwe inrichting waarbij de voorrangssituatie wordt gewijzigd ten behoeve van de veiligheid van de fietsers.

Wegafsluiting parallelweg Cuneraweg Rhenen

Vanaf maandagochtend 24 oktober, 06:00 uur tot vrijdagavond 28 oktober, 20:00 uur is de parallelweg van de Cuneraweg geheel afgesloten vanaf de Koesteeg tot en met het kruispunt Achter de Lijn. Zaterdag 29 en zondag 30 oktober zijn de reservedagen voor als de werkzaamheden niet kunnen worden afgerond in de voorafgaande week vanwege onvoorziene (weers)omstandigheden. De parallelweg blijft dat weekend dan nog afgesloten.

Omleidingsroute en bereikbaarheid parallelweg Cuneraweg
  • Fietsers worden met borden omgeleid via de Oude Veensegrindweg.

  • Aanwonenden en bedrijven langs de parallelweg blijven bereikbaar met aanvullende maatregelen.

  • Landbouwverkeer wordt tijdens de afsluiting via de hoofdrijbaan geleid. Met borden worden de overige weggebruikers hierop geattendeerd.

  • Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten altijd een snelle toegang via het werkvak.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als het lange tijd hard achter elkaar regent. Asfalteren is dan niet verstandig omdat de kwaliteit van het resultaat onvoldoende zal zijn.

Volg de werkzaamheden via de BouwApp

Met de BouwApp blijft u op de hoogte van de actuele planning. Download en installeer de BouwApp op uw smartphone of tablet >> Ga naar ‘Ontdek’ >> Zoek: ‘Groot asfaltonderhoud N233’ >> Selecteer het project >> Klik op volgen.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

Voor persinformatie:
clara.van.foreest@provincie-utrecht.nl06 18 30 04 63