Wegwerkzaamheden in Renswoude

Vanaf maandag 29 augustus tot en met vrijdag 23 september werkt aannemer Mourik aan het verbreden van het fietspad langs de Arnhemseweg/Dorpsstraat (N224) in Renswoude, in opdracht van de provincie Utrecht. Binnen die periode, op 12 en 13 september, voert Mourik ook asfaltwerkzaamheden uit voor de gemeente Renswoude, op een gedeelte van de Ubbeschoterweg.

Een kombord tussen de weg en het fietspad wat je ziet als je Renswoude binnenrijdt.

Door de werkzaamheden in dezelfde periode uit te voeren, is er minder hinder voor de omgeving. Daarnaast is het combineren van werkzaamheden kostenbesparend.

Verbreden fietspad

De verbreding betreft het fietspad langs de Arnhemseweg/Dorpsstraat tussen de Ubbeschoterweg en de Veenweg en langs het “Domineesbosje”. Het fietspad wordt verbreed zodat het in twee richtingen bereden kan worden. Doel van de verbreding is om de veiligheid van de gebruikers van het fietspad te verbeteren en een oversteek bij de rotonde bij de Veenweg mogelijk te maken. Het fietspad aan de andere kant van de weg blijft wel bestaan voor fietsers die vanaf Renswoude in de richting van de Veenweg rijden.

Het verbreden van het fietspad langs de provinciale weg is een wens van de gemeente Renswoude. Nu de procedures rond zijn en de benodigde grond is aangekocht, kan de provincie de werkzaamheden uitvoeren. Voor de realisatie van de verbreding hoeven geen bomen te worden gekapt.

29 augustus t/m 23 september: werkzaamheden fietspad

De werkzaamheden vanaf 29 augustus tot en met 23 september bestaan uit het verbreden van de fundering van het fietspad, het aanbrengen van drainage en het vervangen van asfalt en bestrating.

De aannemer werkt van 07.00 tot 16.00 uur. Tussen 09.00 en 15.00 uur, dus buiten de spits, wordt de noordelijke rijstrook afgesloten en wordt het verkeer beurtelings over de zuidelijke rijbaan geleid door verkeersregelaars. Vóór 09.00 uur en na 16.00 uur zijn beide rijstroken beschikbaar. Fietsers in beide richtingen worden gedurende de hele periode omgeleid via het fietspad aan de zuidkant van de weg.

12 en 13 september: asfalteren Ubbeschoterweg/wegafsluiting

Vanaf maandagochtend 12 september, 06.00 uur tot dinsdagmiddag 13 september, 16.00 uur wordt een gedeelte van de Ubbeschoterweg voorzien van een nieuwe laag asfalt. Het gaat om het gedeelte tussen de N224/Dorpsstraat en de Hazelaar. Tijdens de werkzaamheden is dit gedeelte van de weg afgesloten.

Alle panden blijven bereikbaar, al dan niet met maatregelen. Het gemotoriseerde verkeer wordt omgeleid via de Barneveldsestraat en de Bekerweg. Het fietsverkeer wordt omgeleid door de wijk via de Kastanjelaan. Bij calamiteiten krijgen nood- en hulpdiensten altijd een snelle doorgang.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.