Wereldkeuken Vreeswijk wint prijs voor het beste buurtinitiatief

Het kookinitiatief ‘De Wereldkeuken’ uit Vreeswijk is winnaar van de Kern met Pittrofee in de provincie Utrecht. Het winnende project zet in op het stimuleren van contact tussen jongeren in de buurt door samen te koken. Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt te realiseren en begeleidt initiatiefnemers bij de uitwerking van hun plannen.

Gedeputeerde Hanke Bruins Slot was jurylid en heeft de prijs uitgereikt. Bruins Slot: “Kern met Pit ondersteunt initiatieven die echt vanuit de buurt zelf komen. Inwoners werken gezamenlijk aan het succesvol uitwerken van hun plan en Kern met Pit geeft ze een belangrijk steuntje in de rug. Het levert ontzettend waardevolle projecten op die de leefbaarheid in dorpen ten goede komt en het brengt buurtgenoten dichter bij elkaar.”

Tijdens een feestelijk bijeenkomst presenteerden alle buurtprojecten van de provincie Utrecht zich zaterdag aan de aanwezigen. De projecten lopen uiteen van gezamenlijke moestuinen en natuurspeelplaatsen tot aan de aanleg van wijkpleinen en het aanbieden van taxiservices voor hulpbehoevenden uit de buurt. Alle deelnemers ontvingen 1.000 euro als investering voor de uitvoering van hun plan. De jury en het publiek bepaalden samen dat ‘De Wereldkeuken’ uit Vreeswijk gekroond werd als beste. Het project laat jongeren kennismaken met gerechten van over de hele wereld en uit diverse culturen. De maaltijden worden in het buurthuis gemaakt, waardoor de jonge deelnemers veel mensen uit hun eigen wijk ontmoeten.

Landelijke verkiezing

In elke provincie is zaterdag een winnaar aangewezen. De twaalf winnaars dingen mee naar de landelijke prijs. Dat is een investering van 3000 euro in hun buurtproject. De provincie Utrecht vindt het belangrijk dat goede ideeën voor de leefbaarheid echt de kans krijgen om tot bloei te komen en is daarom partner van Kern met Pit. Kern met Pit is een initiatief van de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM). Het biedt initiatiefnemers informatie, workshops en begeleiding. Dit kan een buurtinitiatief een flinke impuls geven en bijdragen om een project daadwerkelijk te realiseren.

ruben.kroeze@provincie-utrecht.nl06 - 40 97 18 49(030) - 258 20 60

info@provincie-utrecht.nl(030) 258 91 11