Werkzaamheden fietspaden Soestduinen

Tussen 12 september en 7 november 2022 voert aannemer KWS Infra werkzaamheden uit aan twee fietspaden in Soestduinen, in opdracht van de provincie Utrecht en in samenwerking met de gemeente Soest.

Fietspad in Soestduinen met langs de kant een bouwbord met info over de werkzaamheden die plaatsvinden tussen 12 september en 7 november 2022

De werkzaamheden betreffen de fietspaden bij de Monnikenboschweg en de Paltzerweg. Deze fietspaden maken deel uit van de doorfietsroute tussen Utrecht en Amersfoort waarvoor ook andere delen van de route t.z.t. worden opgeknapt, verbonden of verbreed.

12 september-7 november 2022:
Werkzaamheden en afsluiting fietspad Monnikenboschweg

Tussen 12 september en 7 november werkt de aannemer op de Monnikenboschweg, langs de spoorlijn Utrecht–Amersfoort. Het fietspad begint bij de Soesterbergsestraat (N413) en eindigt bij de Oude Leusderweg, net voor Dierenpark Amersfoort. Op dit traject wordt het fietspad breder gemaakt en uitgevoerd in beton. De aannemer werkt op doordeweekse dagen tussen 07:00 en 17:00 uur. Tijdens de werkzaamheden is het fietspad Monnikenboschweg afgesloten. Fietsers worden met borden omgeleid via gelijkwaardige fietspaden door de bosrijke omgeving. De omleidingsroute Monnikenboschweg is op een kaartje aangegeven.
Alle panden in de omgeving zijn bereikbaar. Camping ’t Monnickenbosch is voor autoverkeer via de Zandlaan bereikbaar.

27 september-7 november 2022:
Werkzaamheden en afsluiting fietspad Paltzerweg

Tussen 27 september en 7 november werkt de aannemer aan het bestaande fietspad ter hoogte van de spoorwegovergang Paltzerweg. De bestaande bestrating wordt uit het fietspad aan beide zijden van de spoorwegovergang gehaald en wordt vervangen door een betonnen verharding. Tijdens de werkzaamheden is het fietspad dat de spoorwegovergang kruist bij De Beaufortlaan–Berkenlaantje afgesloten. Fietsers worden met borden omgeleid waarbij zij hinder kunnen ervaren vanwege de lange omleidingsroute. Helaas is er geen kortere route beschikbaar. De omleidingsroute Paltzerweg is op een kaartje aangegeven.

Alle panden in de omgeving zijn bereikbaar.

Naast de werkzaamheden overdag (tussen 07:00 en 17:00 uur), werkt de aannemer ook gedurende drie nachten, tijdens een treinvrije periode (van 27 op 28 september, van 2 op 3 oktober en van 6 op 7 november).  Vanwege de veiligheid is het van 27 september tot en met 11 oktober niet mogelijk om de spoorwegovergang te gebruiken.

Blijf op de hoogte en download de KWS-app

Met de KWS-app houden wij u op de hoogte van de werkzaamheden en van eventuele wijzigingen in de planning. U kunt de KWS-app gratis downloaden op uw mobiele telefoon of tablet. Zoek in de app naar ‘Doorfietsroute Utrecht-Amersfoort’, open het project en klik op ‘volgen’.

Achtergrondinformatie Doorfietsroute Utrecht–Amersfoort

De werkzaamheden in Soestduinen maken deel uit van het project Doorfietsroute Utrecht-Amersfoort. Deze doorfietsroute draagt samen met de andere doorfietsroutes bij aan een regionaal fietsnetwerk van goede kwaliteit. Op doorfietsroutes krijgen fietsers vaker voorrang op autoverkeer, zitten er zo min mogelijk scherpe bochten in het fietspad en zijn de fietspaden breder dan standaard fietspaden. De doorfietsroutes zijn voor alle fietsers, dus er hoeft niet per se snel gefietst te worden. Om de doorfietsroutes te realiseren, worden bestaande fietsverbindingen verbeterd en aan elkaar verbonden. Waar nodig wordt het wegdek verbreed, zodat fietsers voldoende ruimte hebben. Ook worden duidelijke en herkenbare lijnen en wegwijzers aangebracht. Zo kunnen fietsers vlot, veilig en comfortabel doorfietsen en zijn scholen, woonwijken, werklocaties en OV-knooppunten ook per fiets goed bereikbaar. Dit maakt het aantrekkelijker om ook voor langere afstanden en voor woon-werkverkeer de fiets te nemen.
In het project Doorfietsroute Utrecht-Amersfoort werkt de provincie Utrecht samen met de gemeenten Utrecht, De Bilt, Zeist, Soest en Amersfoort. Het project omvat diverse trajecten die ofwel door de provincie ofwel door een van de gemeenten worden aangepakt.

Meer informatie over de doorfietsroutes kunt u vinden op www.provincie-utrecht.nl/doorfietsroutes

Voor persinformatie:
clara.van.foreest@provincie-utrecht.nl06 18 30 04 63