Zo verloopt de verkiezingsdag bij de provincie Utrecht

Vandaag is het zover: je kunt je stem uitbrengen voor de verkiezingen van de Provinciale Staten in Utrecht. Ben je al goed voorbereid voor het maken van je keuze? Via onze verkiezingswebsite www.kiesjouwutrecht.nl kun je nog kennis maken met de partijen die meedoen, de lijsttrekkers waar je op kunt stemmen en met het Kieskompas kom je erachter welke verkiezingsthema’s er spelen.

Ook vind je hier het dichtstbijzijnde stemlokaal bij jou in de buurt. Voor inwoners van de gemeente Utrecht is het Huis voor de Provincie ook een stemlocatie.

Kies Jouw Utrecht, Kleur de Provincie

Voorlopige uitslagen

Zodra om 21:00 de stembussen sluiten kun je op de verkiezingswebsite ook de voorlopige uitslagen vinden die van iedere gemeente binnenkomen. We benadrukken dat het hierbij gaat om voorlopige uitslagen. Deze data wordt aangeleverd door het ANP.

Op 24 maart worden de uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen 2023 definitief vastgesteld door het centraal stembureau. Deze bijeenkomst is op die dag openbaar en ook online te volgen.

Uitslagenavond op het provinciehuis

De voorlopige uitslagen worden door diverse deelnemende politieke partijen gevolgd op het provinciehuis. De commissaris van de Koning Hans Oosters zal deze avond in het provinciehuis rond 21:15 openen.

Wil deze avond als inwoner meemaken? Je kunt je aanmelden via verkiezingen@provincie-utrecht.nl

Voor persinformatie:
roel.breet@provincie-utrecht.nl06 43 24 64 02